Η Sony αποκάλυψε την a6500, την E-mount mirrorless ναυαρχίδα της

Η νέα κάμερα απο την SONY!

sony-a6500-techblogcy
Κοινοποιήστε το

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα -περίπου οκτώ μήνες- από τότε που η Sony ανακοίνωσε την κορυφαία mirrorless E-mount ψηφιακή φωτογραφική μηχανή a6300, ένα αναμφισβήτητα εντυπωσιακό μοντέλο, και σήμερα, ανακοίνωσε την a6500 που βασίζεται σε αισθητήρα 24,2 Megapixels.

Αν και μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το τελευταίο μοντέλο της Ιαπωνικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λήψης video σε ανάλυση 4K καθώς και ενός shooting mode στα 11fps, είναι η πρώτη mirrorless E-mount ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με APS-C αισθητήρα που ενσωματώνει στο σώμα σταθεροποίηση εικόνας 5-αξόνων. Η α6500 (A6500 ή Alpha 6500) μπορεί τώρα όμως να τραβήξει με 11fps έως και 307 καρέ σε RAW, δίνοντας στον φωτογράφο 30 ολόκληρα δευτερόλεπτα χρόνο λήψης.

Διαβάστε επίσης  Xiaomi YI 4K Action Camera: Διαθέσιμη για προ-παραγγελία στο Amazon

Όσον αφορά στις δυνατότητες video, μπορεί και “διαβάζει” όλο των αισθητήρα 6Κ και στην συνέχεια το κάνει scale-down στα 4K χωρίς pixel binning. Επίσης υποστηρίζει μία νέα λειτουργία με την ονομασί “Slow and Quick”, που επιτρέπει την λήψη σε frame rates από 1 έως και 100fps. Όπως και παλαιότερα, ο φωτογράφος μπορεί να τραβάει video 4Κ έως και στα 100Mbps, και να βλέπει 4x slow motion σε πραγματικό χρόνο. Όπως συμβαίνει και με την a6300, δυστυχώς οι κινηματογραφιστές μπορεί να έχουν στην διάθεση τους είσοδο 3.5mm, αλλά δεν έχουν έξοδο ακουστικών.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η νέα a6500 δεν υποστηρίζει όμως μόνο δυνατότητα χειρισμού μέσω touch screen, έχει και touch pad, που επιτρέπει στον χρήση να αλλάξει το σημείο εστίασης με το να σύρει το δάχτυλο του κατά μήκος της οθόνης.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα βολικό κατά την λήψη video, καθώς επιτρέπει την εστίαση από το ένα σημείο στο άλλο απρόσκοπτα και ομαλά, απλώς αγγίζοντας την οθόνη. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της εντοπίζεται επίσης ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο 2.4-million dot XGA OLED, WiFi, NFC, QR ενώ υπάρχει και δυνατότητα εξαγωγής φωτογραφιών από υλικό βίντεο, σε ανάλυση 8,0 Megapixels από βίντεο 4K και σε 2,0 Megapixels από βίντεο HD. Η νέα Sony a6500 κοστίζει €1700 (μόνο για το σώμα).

 

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας