Η Apple εργάζεται για να αποτρέψει την εγγραφή βίντεο με το iPhone σε συναυλίες

Κοινοποιήστε το

Μία νέα ευρεσιτεχνία που κατοχύρωσε η Apple, εμποδίζει την εγγραφή βίντεο ή την λήψη φωτογραφιών με το iPhone κατά την διάρκεια συναυλιών καθώς και σε μέρη που απαγορεύεται.

Η Apple κατέθεσε αίτηση για την χορήγηση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας το 2011, περιγράφοντας μία κάμερα που ανιχνεύει ένα υπέρυθρο σήμα, και στην συνέχεια ερμηνεύει τα δεδομένα. Με την τεχνολογία, οι εταιρείες που επιθυμούν να απαγορεύσουν την λήψη φωτογραφιών ή video σε περιοχές που έχουν καθορίσει, θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν ένα συγκεκριμένο σήμα που θα μπορούσε να μπλοκάρει τις συσκευές iPhone από την εγγραφή οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού.

Διαβάστε επίσης  Ειδικά φανάρια κυκλοφορίας για πεζούς που "χαζεύουν" στο smartphone τους

Πιο συγκεκριμένα, στην αίτηση για την ευρεσιτεχνία διαβάζουμε: “Για παράδειγμα, ένας υπέρυθρος πομπός μπορεί να βρίσκεται τοποθετημένος σε σημεία που η λήψη φωτογραφιών και βίντεο απαγορεύεται, και ο πομπός είναι σε θέση να παράγει υπέρυθρα σήματα με κωδικοποιημένα δεδομένα που περιλαμβάνουν εντολές για την απενεργοποίηση των λειτουργιών εγγραφής σε συσκευές. Μία ηλεκτρονική συσκευή μπορεί στην συνέχεια να λάβει τα υπέρυθρα σήματα, να αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα και προσωρινά να απενεργοποιήσει την λειτουργία εγγραφής της συσκευής προσωρινά βάσει της εντολής”.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Το σύστημα θα μπορούσε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που απαγορεύουν την λήψη φωτογραφιών ή βίντεο στην περιοχή που δραστηριοποιούνται, όπως σε κινηματογραφικές αίθουσες, σε μουσεία ή αλλού. Παρόλα αυτά, αν και η ευρεσιτεχνία σκοτώνει την ιδέα της λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε συναυλίες ή σε σχετικές εκδηλώσεις, γίνεται επιπλέον κατανοητό, ότι τα υπέρυθρα σήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εμφάνιση χρήσιμων πληροφοριών στην οθόνη του iPhone, όταν στρέφεται προς κάτι συγκεκριμένο σε έναν χώρο για παράδειγμα.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια πιο κάτω

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας