Ιδιαίτερα λεπτά LEDs θα σχηματίζουν… οθόνες στο δέρμα μας

Κοινοποιήστε το

Αργά ή γρήγορα, οι φορητές οθόνες θα είναι τόσο λεπτές, που ουσιαστικά δεν θα ξεχωρίζουν από το δέρμα μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο ανέπτυξαν ένα οπτό-ηλεκτρονικό δέρμα του οποίου τα πολυμερή LEDs και οι οργανική φωτοανιχνευτές είναι τόσο λεπτοί -3 μικρομέτρα- που ουσιαστικά γίνονται ένα με το δέρμα. Αν μάλιστα δεν υπήρχε μία λεπτή πλαστική μεμβράνη για την σύνδεση της οθόνης, θα έμοιαζαν πολύ με τατουάζ.

Διαβάστε επίσης  Πρωτότυπος βιντεοπροβολέας της Sony μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής

Η τεχνολογία είναι περισσότερο αποδοτική από άλλες παρόμοιες προσπάθειες, και μπορεί να λειτουργήσει για μέρες ενώ επιπλέον είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να μην “σπάει” με τις κινήσεις του σώματος ή των άκρων.

Το hardware παρόλα αυτά είναι… πρωτόγονο, και το πρωτότυπο που μπορείτε να δείτε στο video δεν κάνει κάτι περισσότερο από το να δείχνει τα επίπεδα συγκέντρωσης οξυγόνου στο αίμα. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες έχουν μεγάλα όνειρα για την συγκεκριμένη τεχνολογία, και μία μέρα, οι δρομείς θα μπορούσαν να βλέπουν τα δεδομένα που αφορούν στην άσκηση τους στα χέρια τους ή οι εργαζόμενοι θα μπορούν να τοποθετήσουν διαγράμματα στους καρπούς τους.

Υπό αυτή την έννοια, τα σημερινά έξυπνα ρολόγια και περικάρπια είναι απλώς το εφαλτήριο για την πραγματικά απρόσκοπτη wearable τεχνολογία.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας