Οι ελληνικές Cosmote και Wind καταργούν το roaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύντομα και ή Κύπρος;

Κοινοποιήστε το

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Vodafone για κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προγράμαμτα RED, η Cosmote και η Wind προχωρούν σε αντίστοιχη προσφορά.

Όπως και στην περίπτωση της Vodafone, όπου η «προσφορά» ισχύει μόνο για συνδρομητές συγκεκριμένων προγραμμάτων, έτσι και στην περίπτωση των δύο άλλων παρόχων, η κατάργηση του roaming αφορά επιλεγμένα προγράμματα. Για την Cosmote, οι συνδρομητές προγραμμάτων συμβολαίου Cosmote Mobile και Cosmote Business Mobile με πάγιο €65 και άνω, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην Ευρώπη τον υπόλοιπο χρόνο ομιλίας τους, τα διαθέσιμα MB και SMS που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα τους, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Στη λίστα περιλαμβάνονται και άλλα προγράμματα όπως το Cosmote 100, Cosmote 65 και Cosmote Απεριόριστα 70, με όλα τα συμβατά προγράμματα να εμφανίζονται σ’ αυτή την ιστοσελίδα. Μία ακόμη προυπόθεση είναι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας Travel Pass, ενώ εκτός από τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, η προσφορά ισχύει ακόμα για την Ισλανδία, τη Νορβηγία, και το Λίχτενσταϊν.

Σε ότι αφορά την Wind, η δωρεάν περιαγωγή αφορά και στην περίπτωση αυτή τα προγράμματα με υψηλό κόστος παγίου, και συγκεκριμένα για όσους είναι κάτοχοι προγράμματος W, Wind To All 100, Wind Triple Play (εκτός των προγραμμάτων 2 και 3), όπως επίσης του προγράμματος W Business και Business to All Unlimited. Στους όρους χρήσης, αναφέρεται ότι ισχύει πολιτική ορθής χρήσης 500 λεπτών σε ότι αφορά της τηλεφωνικές κλήσεις και τα 500MB για το πρόγραμμα δεδομένων του συνδρομητή. Στην περίπτωση που τα συγκεκριμένα όρια ξεπεραστούν, εφαρμόζονται οι βασικές χρεώσεις περιαγωγής.

Διαβάστε επίσης  Στο Capital Centre το κατάστημα της Apple

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις και των τριών παρόχων, έρχονται αρκετούς μήνες νωρίτερα από τις 15 Ιουνίου 2017 όταν και θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των τελών περιαγωγής εντός Ε.Ε σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ανεξαρτήτου προγράμματος που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Ως αποτέλεσμα της απόφασης, αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξει σημαντική μείωση στις χρεώσεις, με κόστος 5 cents το MB 2 cents για αποστολή SMS και 5 cents για πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Στην Κύπρο η Cyta, Mtn και Primetel επί του παρόντος άρθρου, δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει κάτι για την κατάργηση των τελών περιαγωγής, αν και σίγουρα και οι τρεις εταιρίες έχουν στα σχέδια τους λύσεις και σκέψεις για τα αρχικά πλάνα που θα περιλαμβάνουν δωρεάν roaming, σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας