Άνδρας από τη Ρωσία ο πρώτος άνθρωπος που θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση κεφαλιού

Κοινοποιήστε το
Ασθενής θα υποβληθεί στην πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση στο κεφάλι. Ο Valery Spiridonov, επιστήμονας υπολογιστών από τη Ρωσία, θα υποστεί την πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση κεφαλιού. Ο 31χρονος είναι σε αναπηρική καρέκλα εξ’ αιτίας μιας ασθένειας των μυών και η εγχείρηση θα του επιτρέψει να περπατήσει για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή του.

Ο γιατρός του, ο ‘Δρ Φρανκενστάιν’ θα αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της εγχείρησης τον επόμενο μήνα ενώ η πρωτοποριακή διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2017.

Ο άνθρωπος που η κατάσταση του είναι ανίατη, έχει οριστεί να γίνει ο πρώτος αποδέκτης μεταμόσχευσης κεφαλιού στον κόσμο και ο νευροχειρουργός λέει ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την χειρουργική επέμβαση τον επόμενο μήνα.
Διαβάστε επίσης  Η τεχνολογία goal-line θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Champions League
Ο κ Spiridonov λέει ότι είναι έτοιμος να εμπιστευθεί τον αμφιλεγόμενο χειρουργό Δρ Sergio Canavero ο οποίος ισχυρίζεται ότι μπορεί να κόψει το κεφάλι του και να το τοποθετήσει σε ένα υγιές σώμα. Ούτε η ακριβής ημερομηνία ή τοποθεσία έχει επιλεγεί ακόμα, αλλά το παγκόσμιο πρώτο εγχείρημα έχει στόχο να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2017.
head-transfer
Ο Valery Spiridonov από τη Ρωσία συμφωνήθηκε να γίνει ο πρώτος ασθενής με μεταμόσχευση κεφαλιού. Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο χειρουργός του, ο Δρ Sergio Canavero, είπε ότι θα αποκαλύψει περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία τον επόμενο μήνα.
head-transplant

Ο Ιταλός χειρουργός του – που ονομάστηκε Δρ Φρανκενστάιν – θα αποκαλύψει σύντομα σχετικές πληροφορίες ο δε κ Spiridonov δήλωσε: ‘ Σε διάλογο που είχα μαζί του, ανέφερε ότι θα ανταλλάξουμε πληροφορίες τον Σεπτέμβριο.’ Ζώντας με σοβαρή αναπηρία, ο κ Spiridonov έγινε παγκόσμια γνωστός όταν προσφέρθηκε σαν πειραματόζωο για την εγχείρηση.

Πάσχει από την Werdnig – Hoffman, επίσης γνωστή ως νωτιαία μυϊκή ατροφία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα κινητικότητας, αναπνοής και κατάποσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι με την ασθένεια πεθαίνουν μέσα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους αλλά ένα 10 τοις εκατό επιβιώνει στην ενήλικη ζωή. Με την κατάστασή του να επιδεινώνεται κάθε μέρα, ο ίδιος είπε στην MailOnline ότι θέλει να έχει την ευκαιρία για ένα νέο σώμα πριν η ασθένειά του τον σκοτώσει.

Ισχυρίστηκε ότι η οικογένειά του υποστηρίζει πλήρως την απόφασή του να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και είπε ότι έχει γνώση των πολλαπλών κινδύνων αλλά αν είναι κάτι να γίνει θα πρέπει να το κάνει. ‘Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να πάει στραβά αλλά φοβάμαι ότι δεν θα δω να γίνεται αυτό σε κάποιον άλλον,’ είπε. Το νέο όργανο θα προέλθει από ένα δότη μοσχεύματος που έχει ταξινομηθεί εγκεφαλικά νεκρός αλλά κατά τα άλλα υγιής.

Ο 31χρονος που είναι σε αναπηρική καρέκλα, τώρα η απόφασή του θα του επιτρέψει να περπατήσει για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή του.
144cd7f98d6d6a5aca798d80eec27e39

Ο Δρ Canavero έχει ονομάσει τη διαδικασία HEAVEN, το οποίο είναι ένα αρκτικόλεξο για την επιχείρηση αναστόμωσης κεφαλιού. Η αναστόμωση περιλαμβάνει την χειρουργική που συνδέει δύο μέρη. Το κόστος της εγχείρησης 36 ωρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πιο προηγμένα χειρουργεία στον κόσμο, έχει υπολογιστεί ότι θα κοστίσει 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γιατρός επιμένει ότι όλες οι απαραίτητες τεχνικές, για να μεταμοσχεύσει ένα κεφάλι πάνω στο σώμα του δότη, ήδη υπάρχουν. Τόσο ο δότης όσο και ο ασθενής θα έχουν το κεφάλι τους αποκομμένο από τον νωτιαίο μυελό τους την ίδια στιγμή, χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά κοφτερή λεπίδα για να πετύχει ένα καθαρό κόψιμο.

Το κεφάλι του ασθενούς στη συνέχεια θα τοποθετηθεί πάνω στο σώμα του δότη και θα κολληθεί με ένα ‘μαγικό συστατικό’ όπως ο Δρ Canavero αποκαλεί ‘ … μια ουσία σαν κόλλα που ονομάζεται πολυαιθυλενογλυκόλη, για να κολλήσει τα δύο άκρα του νωτιαίου μυελού μαζί. Οι μύες και η παροχή αίματος θα γίνει με ράμματα πριν ο ασθενής τεθεί σε κώμα για τέσσερις εβδομάδες για να μην σταματήσει κινείται, ενώ το κεφάλι και το σώμα θεραπεύονται μαζί.

head-transplant_3340531a-large_trans++30vLXa5szb-8fe_5WO9d84dQj9r3GVe9uEz2589OKus

Όταν ξυπνήσει ο ασθενής θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθεί, να αισθάνεται το πρόσωπό του και ακόμη και να μιλήσει με την ίδια φωνή. Ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα θα σταματήσουν το νέο σώμα από το να απορριφθεί. Οι επικριτές λένε ότι ο Δρ Canavero έχει απλοποιήσει τις δυσκολίες που εμπλέκονται στην επανατοποθέτηση του νωτιαίου μυελού και είπαν ότι τα σχέδιά του είναι ‘καθαρή φαντασίωση’.

Αλλά αν η εγχείρηση είναι επιτυχής, η πρωτοποριακή διαδικασία θα μπορούσε να δώσει νέα ελπίδα σε χιλιάδες άτομα με παράλυση και ειδικές ανάγκες.

head-transplant

Ο κ Spiridonov, ο οποίος είναι επίσης επιστήμονας τεχνολογίας, παρουσίασε το σύστημα αυτόματου πιλότου σε αναπηρική καρέκλα, σε συνέντευξη τύπου στη Μόσχα. Το έργο του – που ονομάζεται Clever Chair– θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που δεν μπορούν να περπατήσουν.

Είπε ότι το έργο του έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, ο ίδιος ελπίζει το έργο του να συμπληρώσει την διαδικασία του Δρ Canavero και πρόσθεσε: ‘Θέλω να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ με τεχνολογίες που δεν εγείρουν αμφιβολίες και συζητήσεις.’

Ο κ Spiridonov επίσης προσπαθεί να βρει χρηματικό κεφάλαιο για την δική του χειρουργική επέμβαση, πουλώντας κούπες με σουβενίρ και t -shirts. ‘Έχει βάλει το λογότυπο ‘ Επιθυμία για τη Ζωή’ σε ρολόγια, λούνα παρκ και καπάκια που δείχνουν μια εικόνα από το κεφάλι του σε ένα υγιές, μυώδες σώμα.

Διαβάστε επίσης  Ερευνητές εφευρίσκουν εξάρτημα αποκατάστασης καρδιακής βλάβης

Η πρώτη μεταμόσχευση με κεφάλι πιθήκου διεξήχθη πριν από 45 χρόνια και μια άλλη σε ένα ποντίκι στην Κίνα πρόσφατα. Ο Δρ Robert White μεταμόσχευσε το κεφάλι ενός πιθήκου πάνω στο σώμα άλλου πιθήκου στο Case Western Reserve University School of Medicine.

Ο πίθηκος πέθανε μετά από οκτώ ημέρες, επειδή το σώμα απέρριψε το κεφάλι ενώ δεν ήταν σε θέση να αναπνέει μόνος του. Το ζώο δεν μπορούσε να κινηθεί, επειδή ο νωτιαίος μυελός δεν “κόλλησε”.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας