Το Google Chrome για κινητά αποκτάει νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά

google-chrome-on-android-techblogcy
Κοινοποιήστε το

Η Google αναβάθμισε τον Chrome browser για το Android και το iOS προσθέτοντας χαρακτηριστικά που θα ευνοήσουν όλους τους χρήστες. Οι περισσότερες βελτιώσεις έγιναν στην έκδοση για Android, όμως και του iOS απέκτησε ένα βασικό χαρακτηριστικό που είχε ο browser τόσο στο Android όσο και στις desktop εκδόσεις.

Το Google Chrome για Android τώρα θα καταναλώνει ακόμα λιγότερα δεδομένα. Ενεργοποιώντας το Data Saver -ένα χαρακτηριστικό που συμπιέζει τις εικόνες πριν φορτώσουν στο κινητό για να “σώσετε” δεδομένα- τώρα θα συμπιέζονται και τα βίντεο. Σύμφωνα με την Google, άμα βλέπετε MP4 βίντεο μέσω του browser θα καταναλώνετε έως και 67% λιγότερα δεδομένα.

Ακόμη, το app για Android έγινε πιο προσωπικό επειδή προτείνει στους χρήστες περιεχόμενο που μπορεί να τους ενδιαφέρει. Μόλις ο χρήστης ανοίξει νέα καρτέλα θα δει το “Articles for You” στο οποίο θα μπορεί να διαβάσει τελευταία νέα που θα τον ενδιαφέρουν, όπως για παράδειγμα νέα της αγαπημένης του ομάδας και επίκαιρες ειδήσεις. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τον ανανεωμένο Chrome τόσο καλύτερες προτάσεις θα εμφανίζει.

Τέλος, στον Chrome για Android προστέθηκε καλύτερη λειτουργία λήψης πολυμέσων. Πλέον θα μπορείτε να κατεβάσετε εικόνες, βίντεο, μουσική και ιστοσελίδες στο κινητό σας για offline χρήση. Η Google ρίχνει τεράστιο βάρος στην offline χρήση των εφαρμογών της και για αυτό πρόσφατα ανακοίνωσε το νέο app YouTube Go το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν και να μοιράζονται βίντεο του YouTube εντελώς δωρεάν.

Google Chrome Data Saver Google Chrome Android downloads
Τέλος, το Chrome για iOS πήρε και αυτό μια σημαντική αναβάθμιση το οποίο έφερε επιτέλους την λειτουργία Incognito και στις συσκευές της Apple. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να επισκέπτεστε τα αγαπημένα σας βίντεο sites χωρίς να το μαθαίνουν οι άλλοι.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

google-chrome-android-downloads-1 google-chrome-android-downloads

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας