Μουσειακή αξία απέκτησε ο “Black Panther”

Κοινοποιήστε το

Μερικά “κειμήλια” από την ταινία “Black Panther” του MCU βρήκαν τη θέση τους στο εθνικό μουσείο Σμιθσόνιαν Αφρικανικής και Αμερικανικής Ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Deadline μεταφέρει το tweet του μουσείου με την ανακοίνωση για την προσθήκη εκθεμάτων από την ταινία “Black Panther” στη συλλογή του.

Σύμφωνα με τη δήλωση του μουσείου, η συλλογή αλλά και η ταινία “απεικονίζει την πρόοδο των έγχρωμων ανθρώπων στους κινηματογράφους, μία βιομηχανία που παλαιότερα είχε παραβλέψει τους μαύρους, ή τους είχε μειώσει σε επίπεδες, μονό-διάστατες και περιθωριοποιημένες φιγούρες. Η ταινία, όπως και το μουσείο, παρέχει μία ολοκληρωμένη ιστορία της μαύρης κουλτούρας και ταυτότητας”.

Αξίζει να αναφερθεί πως, ο “Black Panther” της Marvel υπήρξε ο πρώτος μαύρος χαρακτήρας σε κόμικ. Εμφανίστηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’60, “μία κρίσιμη περίοδο για την Αμερικανική ιστορία την οποία το μουσείο εξερευνά σε πολλές του εκθέσεις”, σύμφωνα με το Σμιθσόνιαν NMAAHC.

Το μουσείο αποτελεί τμήμα του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν, ανάμεσα σε πολλά άλλα τμήματα εκθεσιακών και ερευνητικών σκοπών. Διαθέτει περίπου 137 εκατομμύρια εκθέματα, τα οποία επισκέπτονται 30 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως. Στο tweet με την ανακοίνωση συμπεριλήφθηκε και το tag #WakandaForever, το οποίο έδωσε μία πιο σύγχρονη νότα στην επερχόμενη έκθεση, που εμπνεύστηκε από την ταινία του MCU.

Διαβάστε επίσης  "The X-files" η επιστροφή στη μικρή οθόνη για 6 συναρπαστικά επεισόδια

Από την ταινία επιλέχθηκαν, για να εκτεθούν, η στολή που φορούσε ο πρωταγωνιστής Chadwick Boseman, για τον ρόλο του T’Challa, καθώς και το τελικό σενάριο που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα. Το σενάριο θα φέρει και τις υπογραφές των Ryan Coogler, σκηνοθέτη της ταινίας, Kevin Feige, παραγωγό και πρόεδρο των Marvel Studios, Nate Moore, εκτελεστικού παραγωγού και Joe Robert Cole,παραγωγού. Οι Coogler και Cole είχαν, επιπρόσθετα, συμμετοχή και στη συγγραφική ομάδα.

Μαζί με αυτά θα συμπεριληφθούν και δύο σελίδες από το προσχέδιο του σεναρίου και 24 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από την παραγωγή της ταινίας.

Η ιστορική αξία που απέκτησε το “Black Panther” συμπληρώνει τις επιτυχίες του στα box office και την ιστορία των ανθρώπων της φυλής του.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας