Επίσημο: Η Nokia επιστρέφει στα smartphones

Η Nokia ανακοίνωσε επίσημα ότι επιστρέφει στα τηλέφωνα, στα smartphones, tablets.

Κοινοποιήστε το

H Nokia θα χρησιμοποιήσει το λειτουργικό Android για τις νέες τις συσκευές.

Η επιχειρηματική κίνηση θα γίνει μέσω μιας νέας εταιρείας, της HMD, με έδρα τη Φιλανδία, με CEO τον Arto Nummela, πρώην στέλεχος της Nokia και μάνατζερ σε ένα μεγάλο τμήμα στα phone divisions της Microsoft.

H Nokia θα είναι μέλος του ΔΣ της HDM έτσι ώστε να εξαφανίζεται η ικανοποίηση των πελατών που θα αγοράσουν τα νέα προϊόντα της Nokia.

H HMD θα επενδύσει $500 εκατομμύρια σε marketing σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα τρία χρόνια για να δώσει ζωή πάλι στο όνομα της Nokia.

Εξάλλου, μία άλλη εταιρεία, η FIH Mobile Limited, θυγατρική της Foxconn θα εξαγοράσει τα δικαιώματα για τα feature phones της Nokia από τη Microsoft το δεύτερο μισό του έτους για $350 εκατομμύρια. Επίσης, θα εξαγοράσει την Microsoft Mobile Vietnam μαζί με τους 4.500 εργαζομένους της. Η Microsoft Mobile Vietnam κατασκευάζει τα απλά τηλέφωνα της με το brand της Nokia.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας