Κύπρος: Η νέα τεχνολογία στα περιπολικά ξετρύπωσε καταζητούμενο

Κοινοποιήστε το
Το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων εγγραφής τροχοφόρων οχημάτων (Mobile ANPR), που βρίσκεται εγκατεστημένο σε αστυνομικά οχήματα, βοήθησε τα μέγιστα για την κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη δύο προσώπων.
Γύρω στις 9μ.μ. χθες, ενώ μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (ΟΠΟΔ) Αρχηγείου, βρίσκονταν σε περιπολία, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά την Μονή, είδαν ένδειξη στον υπολογιστή, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο όχημά τους, ότι ο 45χρονος ιδιοκτήτης του προπορευόμενου τους οχήματος, καταζητείτο για υποθέσεις κλοπής.
Διαβάστε επίσης  BMW M4 vs Lexus RC-F vs GT-R
Αμέσως τα μέλη της Τροχαίας, ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ο ίδιος ο 45χρονος, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν 40χρονος κάτοικος Λευκωσίας. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ως τεκμήριο, ποσότητα μεταμφεταμίνης, συνολικού βάρους 26 γραμμαρίων περίπου. Οι δύο επιβάτες του οχήματος, συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, που εξασφαλίστηκε εναντίον τους και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ αργότερα οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης.
Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο μας άρθρο  το σύστημα Mobile ANPR, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτόματης καταγραφής πινακίδων εγγραφής οχημάτων, που βρίσκεται εγκατεστημένο σε αστυνομικά οχήματα που διενεργούν ελέγχους σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.
Η λειτουργία του βασίζεται, στην αναγνώριση πινακίδων εγγραφής οχημάτων, που διέρχονται το οπτικό πεδίο των καμερών, που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περιπολικά οχήματα. Οι αριθμοί εγγραφής, ταυτίζονται με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και δια μέσου μιας τράπεζας δεδομένων, εντοπίζονται διάφορα πιθανά αδικήματα όπως εκκρεμή εντάλματα σύλληψης, κλοπιμαία ή αναζητούμενα οχήματα, ληγμένη ή στερημένη άδεια οδήγησης του ιδιοκτήτη του οχήματος και οχήματα που κινούνται χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα τους Ο εφοδιασμός των αστυνομικών οχημάτων με το σύστημα Mobile ANPR, εντάσσεται στην όλη προσπάθεια της Αστυνομίας για ανάπτυξη ενός νέου τεχνολογικού μοντέλου έξυπνης αστυνόμευσης.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας