«Έξυπνα» γυαλιά της κινεζικής αστυνομίας με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Κοινοποιήστε το

«Έξυπνα» γυαλιά με ενσωματωμένο αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιούν οι αρχές ασφαλείας της Κίνας, προκειμένου να «σκανάρουν» επιβάτες τρένων και αεροπλάνων, και έτσι να εντοπίσουν άτομα τα οποία αποφεύγουν το «χέρι του νόμου» είτε χρησιμοποιούν  πλαστές ταυτότητες.

Έως τώρα, έχουν συλληφθεί επτά άτομα που συνδέονται με σοβαρές ποινικές υποθέσεις και 26 επιβάτες που έφεραν παράνομα έγγραφα, σύμφωνα με την «Peoples Daily».

Τη συσκευή ανέπτυξε η εταιρεία LLVision Technology που εδρεύει στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης  Δείτε αυτό το ρομπότ να λύνει το κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 1 δευτερόλεπτο

Η εταιρεία δηλώνει ότι στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, το σύστημα μπόρεσε να αναγνωρίζει πρόσωπα από μια βάση δεδομένων 10.000 ατόμων και μάλιστα με ταχύτητα 100 χιλιοστών του δευτερόλεπτου.

Εντούτοις, ο  CEO της εταιρείας Wu Fei δήλωσε στη Wall Street Journal ότι στον πραγματικό κόσμο η ακρίβεια είναι μειωμένη εξαιτίας του «θορύβου» από το περιβάλλον.

Πέραν του γεγονότος ότι η συσκευή είναι φορητή, η διαφορά της με τα τυπικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου είναι ότι η βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται για τη σύγκριση των εικόνων είναι αποθηκευμένη σε μία μονάδα που έχει μαζί του ο χρήστης, χωρίς να είναι «ανεβασμένη» στο cloud.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η δυνατότητα που δίνεται στις αστυνομικές αρχές με αυτή την τεχνολογία αυξάνει τις δυνατότητες επιτήρησης του 1,3 δισεκατομμυρίου πολιτών από το κινεζικό καθεστώς.

Εμάς πάντως μας φέρνει κάτι από DragonBall.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας