Η Νορβηγία άρχισε να κατασκευάζει το πρώτο τούνελ για πλοία στον κόσμο

Κοινοποιήστε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Το τούνελ, το οποίο θα έχει μήκος 1,7 χιλιόμετρα και 36 μέτρα πλάτος, πρόκειται να κατασκευαστεί στην χερσόνησο Σταντ, μια περιοχή στα δυτικά της χώρας που σαρώνεται από ισχυρές καταιγίδες
Το “πράσινο φως” για την κατασκευή στη Νορβηγία του πρώτου παγκοσμίως τούνελ για πλοία μέσα από ένα βουνό, δόθηκε την Τετάρτη.
Δείτε το βίντεο

Tο τούνελ Σταντ θα παρακάμπτει τη χερσόνησο Σταντ, μια περιοχή που μαστίζεται από θύελλες στη δυτική Νορβηγία, και θα έχει μήκος 1,7 χλμ, ύψος 37 μέτρα και πλάτος 26,5 μέτρα.
Η συγκεκριμένη περιοχή (πέλαγος Σταντχάβετ) είναι η πιο εκτεθειμένη και επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη των νορβηγικών ακτών.
Ισχυροί άνεμοι στα ανοιχτά της χερσονήσου συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τη ναυτιλία στη Βόρεια Θάλασσα, και πολλά πλοία αναγκάζονται να περιμένουν να περάσουν οι καταιγίδες πριν μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Διαβάστε επίσης  Τόκιο 2020: Με μέταλλο από άχρηστα smartphones τα ολυμπιακά μετάλλια
Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Sky News, ξακουστοί θαλασσοπόροι όπως οι Βίκινγκς προτιμούσαν να αποφεύγουν τα νερά αυτά και να περνούν τα σκάφη τους από ξηράς.
Τούνελ για μικρότερα σκάφη έχουν ήδη κατασκευαστεί σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως το Canal du Midi στη Γαλλία. Ωστόσο, το τούνελ Σταντ θα είναι το πρώτο που θα εξυπηρετεί πλοία με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 16.000 τόνων (επιβάτες, φορτίο).
“Το τούνελ του Σταντ για πλοία τελικά θα κατασκευαστεί. Η κυβέρνηση εξασφαλίζει ασφαλέστερα και πιο αξιόπιστα περάσματα για τη μεταφορά εμπορευμάτων κατά μήκος των νορβηγικών ακτών, σε μια από τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες θάλασσες”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κέτιλ Σόλβικ-Όλσεν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μεταφορών για την περίοδο 2018-2019.
Το έργο αναμένεται να κοστίσει 295 εκατ. ευρώ, θα αρχίσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 και θα ολοκληρωθεί μετά από 3-4 χρόνια. Το τούνελ του Σταντ θα είναι το πρώτο που θα εξυπηρετεί πλοία μέχρι 16.000 τόνων μεταφέροντας εμπορεύματα και επιβάτες.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας