Ερευνητές του MIT δημιούργησαν τεχνητό αόρατο δέρμα σε μορφή κρέμας που εξαφανίζει τις ρυτίδες

Κοινοποιήστε το

Κάθε εταιρεία καλλυντικών στον πλανήτη έχει κυκλοφορήσει ένα προϊόν που ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες και να εξαφανίσει τα σημάδια της γήρανσης.

Ερευνητές ωστόσο του MIT ανέπτυξαν μια νέα κρέμα, η οποία δημιουργεί ένα επιπλέον στρώμα αόρατου τεχνητού δέρματος, που εξομαλύνει το φυσικό δέρμα εκείνου/ ης που την έχει εφαρμόσει.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές των MIT και Harvard ανέπτυξαν την επιστήμη πίσω από το υλικό, μαζί με μία ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας με την ονομασία Living Proof. Το XPL (Cross-Linked Polymer Layer) όπως ονομάζεται το πολυμερές υλικό εφαρμόζεται με μία απλή, δύο βημάτων, διαδικασία που έχει από ότι φαίνεται θαυματουργά αποτελέσματα. Η πρώτη στρώση, δημιουργείται από στοιχεία πολυσιλοξανίου, ενώ η δεύτερη αποτελεί ένα καταλύτη λευκόχρυσου, που κάνει τα στοιχεία της πρώτης να συνδέονται και να σχηματίζουν ένα ισχυρό φιλμ που μπορεί να αντέξει στο πλύσιμο και στην φθορά έως και 24 ώρες.

invisivle-skin-mit-techblogcy

Η εφαρμογή του προστατευτικού φιλμ επεκτείνεται ωστόσο πέρα από την εξαφάνιση των ρυτίδων, κάτι που κάνει εξαιρετικά (εξαιτίας της ελαστικότητας του, καταφέρνει να κάνει το δέρμα να δείχνει περισσότερο λείο, μειώνοντας τις ρυτίδες με αποτέλεσμα εκείνος που το έχει εφαρμόσει να δείχνει αρκετά χρόνια νεότερος), ειδικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Το φιλμ αυτό μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα, ιδιαίτερα πάνω από πληγές, ενώ επιπλέον μπορεί να βοηθήσει ώστε το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο. Επίσης μπορεί να βοηθήσει κατά την θεραπεία διάφορων δερματικών παθήσεων όπως σε περιπτώσεις δερματίτιδων, ψωρίασης ή εκζεμάτων ενώ υποστηρίζεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και ως αντιηλιακό που θα προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Το φυσικό δέρμα, στην ακμή του, μπορεί να τεντωθεί περίπου κατά 180% πριν επιστρέψει στην αρχική μορφή του (όσο περνάει ο καιρός, και στις προχωρημένες ηλικίες, το φυσικό δέρμα χάνει την ελαστικότητα του με αποτέλεσμα ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως είναι οι σακούλες κάτω από τα μάτια). Το τεχνητό ωστόσο δέρμα του MIT μπορεί να τεντωθεί έως και κατά 250% χωρίς να “σακουλιάσει” ή να “τραυματιστεί”.

Διαβάστε επίσης  Δείτε τον Liam, οικολογικό ρομπότ της Apple που καταστρέφει iPhone (video)

Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία για την κυκλοφορία κάποιου προϊόντος που θα βασίζεται στην τεχνολογία XPL, ωστόσο η Living Proof ανακοίνωσε ότι δημιούργησε την εταιρεία Olivo Laboratories που θα αναλάβει την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τις δοκιμές με την κρέμα. Κάποια στιγμή, το startup θα επιχειρήσει να φέρει το προϊόν στην αγορά.

 

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας