Η Foxconn εξαγόρασε την Sharp έναντι $6,2 δισεκατομμυρίων

Κοινοποιήστε το

Το διοικητικό συμβούλιο της Sharp τελικά αποφάσισε ότι είναι προτιμότερο να επιτρέψει την εξαγορά της εταιρείας από την Κινέζικη Hon Hai Precision Industry (Foxconn), έναντι $6,2 δισεκατομμυρίων.
Για όσους δεν γνωρίζουν, στα εργοστάσια της Foxconn συναρμολογούνται πολλές συσκευές της Apple –όπως συσκευές iPhone- από τμήματα που προέρχονται από πολλούς κατασκευαστές. Η Foxconn επίσης κατασκευάζει και συναρμολογεί, εξαρτήματα και συσκευές για πολλές άλλες εταιρείες.

Διαβάστε επίσης  Εξαγορά του Twitter από τη Google;

Η Foxconn τον προηγούμενο μήνα έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να εξαγοράσει την Sharp κάνοντας μία πρώτη προσφορά και βάζοντας στο τραπέζι περίπου $5,3 δισεκατομμύρια.

Αν και η προσφορά ήταν αρκετά καλή, λαμβάνοντας τα χρέη της Ιαπωνικής εταιρείας σε διάφορες τράπεζες, η Sharp κοιτούσε και προς την μεριά ενός χρηματοδοτικού κυβερνητικού fund, του Innovation Network Corp. Of Japan, που λέγεται πως πρόσφερε αρχικά $2,5 δισεκατομμύρια για την εξαγορά, μία τονωτική ένεση $2,67 δισεκατομμυρίων καθώς και μία πίστωση $1,78 δισεκατομμυρίων. Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της Sharp αποφάσισε ότι η Foxconn ήταν καλύτερη λύση για την εταιρεία.

Η Sharp παρέχει μερικά από τα σπουδαιότερα εξαρτήματα για τις συσκευές iPhone (οθόνες), και επειδή στο παρελθόν έχουν υπάρξει προβλήματα εφοδιασμού, η εξαγορά της από την Foxconn, θα διευκολύνει ως επί το πλείστον τον έλεγχο της ροής.

Όσον αφορά στις σχέσεις της Foxconn με την Apple, είναι γνωστό ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές εταιρείες, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας το μέγεθος των συμβολαίων μεταξύ τους, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι η συνεργασία τους είναι πολύ πιο πολύπλοκη.

Έχετε κάτι να προσθέσετε  σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας