Σε μόλις 12 λεπτά θα φορτίζουν τα μελλοντικά smartphones της Samsung

Μια νέα και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία μπαταριών ανακοίνωσε η κορεάτικη εταιρεία.

samsung-graphene-battery
Κοινοποιήστε το

Νέα τεχνολογία μπαταριών αναπτύσσει σύμφωνα με το ZDNet η Samsung, η οποία θα αξιοποιεί γραφένιο σε συνδυασμό με λίθιο και υπόσχεται έως και πέντε φορές ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με τις σημερινές λύσεις, καθώς και μεγαλύτερες χωρητικότητες.

Η κορεάτικη εταιρεία εκτιμά ότι μία τέτοια μπαταρία για smartphones θα μπορούσε να φορτιστεί πλήρως μέσα σε μόλις 12 λεπτά, έχοντας χωρητικότητα έως και 45% μεγαλύτερη σε σχέση με κάποια συμβατικής τεχνολογίας λιθίου.

Μάλιστα, οι νέες μπαταρίες θα μπορούν να λειτουργούν απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες έως και 60 βαθμών Κελσίου, ιδιότητα που τις καθιστά κατάλληλες για χρήση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πότε η Samsung θα καταφέρει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των νέων αυτών μπαταριών.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας