Οι Microsoft, Qualcomm και Monsanto συνεργάζονται και επενδύουν στην γεωργική τεχνολογία

Κοινοποιήστε το

Πρόσφατα, η Αμερικάνικη εταιρεία βιοτεχνολογίας Monsanto και η Microsoft ανακοίνωσαν την συνεργασία τους που έχει στόχο τις επενδύσεις σε startups γεωργικής τεχνολογίας στην Βραζιλία.

Η Monsanto θα ενταχθεί σε ένα Βραζιλιάνικο επενδυτικό fund $92 εκατομμυρίων, το οποίο διαχειρίζεται η Microsoft, αξιολογώντας ιδέες για νέα ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν στην γεωργική παραγωγή της χώρας. Οι ιδέες που θα ξεχωρίσουν, θα λάβουν μία αρχική χρηματοδότηση ύψους έως και $459 χιλιάδων για τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης. Οι ιδιοκτήτες του έργου στην συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν το επενδυτικό κεφάλαιο μετά από τρία χρόνια ή να μετατρέψουν τα χρήματα σε μετοχές.

Διαβάστε επίσης  ΦΠΑ σε Google και Facebook επιβάλλει το Ισραήλ

“Θέλουμε να προωθήσουμε νέα startups στον γεωργικό τομέα. Υπάρχει τεράστιος χώρος για έρευνα και ανάπτυξη” δήλωσε ο Rodrigo Santos, επικεφαλής της Monsanto στην Λατινική Αμερική στα περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ Αγροτικών Επιχειρήσεων (GAF 2016). Να αναφέρουμε ότι η Qualcomm έχει επίσης επενδύσει στο fund.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια πιο κάτω

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας