Οι Microsoft, Qualcomm και Monsanto συνεργάζονται και επενδύουν στην γεωργική τεχνολογία

Κοινοποιήστε το

Πρόσφατα, η Αμερικάνικη εταιρεία βιοτεχνολογίας Monsanto και η Microsoft ανακοίνωσαν την συνεργασία τους που έχει στόχο τις επενδύσεις σε startups γεωργικής τεχνολογίας στην Βραζιλία.

Η Monsanto θα ενταχθεί σε ένα Βραζιλιάνικο επενδυτικό fund $92 εκατομμυρίων, το οποίο διαχειρίζεται η Microsoft, αξιολογώντας ιδέες για νέα ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν στην γεωργική παραγωγή της χώρας. Οι ιδέες που θα ξεχωρίσουν, θα λάβουν μία αρχική χρηματοδότηση ύψους έως και $459 χιλιάδων για τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης. Οι ιδιοκτήτες του έργου στην συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν το επενδυτικό κεφάλαιο μετά από τρία χρόνια ή να μετατρέψουν τα χρήματα σε μετοχές.

Διαβάστε επίσης  Σε ποια ηλικία έγιναν εκατομμυριούχοι οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι;

“Θέλουμε να προωθήσουμε νέα startups στον γεωργικό τομέα. Υπάρχει τεράστιος χώρος για έρευνα και ανάπτυξη” δήλωσε ο Rodrigo Santos, επικεφαλής της Monsanto στην Λατινική Αμερική στα περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ Αγροτικών Επιχειρήσεων (GAF 2016). Να αναφέρουμε ότι η Qualcomm έχει επίσης επενδύσει στο fund.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια πιο κάτω

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας