Εικονικός παρουσιαστής με τεχνητή νουμοσύνη λέει τις ειδήσεις στην Κίνα

Κοινοποιήστε το

Η Xinhua, μία κρατική εταιρεία media στην Κίνα και η μηχανή αναζήτησης Sogou με έδρα το Πεκίνο, μόλις λάνσαραν ένα ζευγάρι virtual “παρουσιαστών ειδήσεων” που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι δύο versions είναι σχεδιασμένες ώστε να εξυπηρετούν τόσο αγγλόφωνους όσο και θεατές που γνωρίζουν μανδαρινικά κινέζικα, ενώ έχουν “αντιγράψει” έναν πραγματικό παρουσιαστή ειδήσεων στη χώρα, τον Zhang Zhao.

Γι’ αυτή τη -σχεδόν πραγματική- ρέπλικα του Zhao, χρειάστηκε οι ομάδες να ξοδέψουν άπειρες ώρες πάνω από video, ώστε να αναδημιουργήσουν τους τρόπους και τις ιδιαιτερότητες του παρουσιαστή, μαζί με ρεαλιστικές κινήσεις για τα χείλη και τις εκφράσεις του.

Οι AI anchors μπορούν να διαβάζουν κείμενα με σχετική …φυσικότητα σαν κανονικοί παρουσιαστές, με τη διαφορά βέβαια ότι μπορούν να το κάνουν αυτό 24/7, χωρίς ανάγκη για ύπνο ή για φαγητό.

Είναι λίγο creepy πάντως, σε κάθε περίπτωση, όπως μπορείτε να δείτε και στο ακόλουθο video…

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας