Τα κινέζικα URL είναι με αριθμούς όχι γράμματα. Να γιατί!

china-urls-numbers-TechBlogCY
Κοινοποιήστε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Γνωρίζατε πως τα κινέζικα urls είναι με αριθμούς και όχι με γράμματα; Όσο αυτό και αν σας φαίνεται παράξενο στην Κίνα τα προτιμάνε έτσι, Γιατί όμως;

Πόσο εύκολο θα ήταν να θυμάσαι ότι το 4399.com παραπέμπει σε ένα gaming site ή ότι το 92.com ασχολείται με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων ή ακόμα ότι το 12306.cn πουλάει εισιτήρια τρένων; Δύσκολο υποθέτω… εκτός κι αν είσαι Κινέζος!

china-urls-numbers

Κοίτα να δεις τι γίνεται. Το να θυμάσαι ένα URL που αποτελείται από χαρακτήρες είναι εύκολο, εφ’ όσον οι χαρακτήρες αυτοί βγάζουν νόημα –μία λέξη, δύο λέξεις, ένας ορισμός, μια πρόταση, κάτι ρε παιδί μου! Ε, οι Κινέζοι λοιπόν θυμούνται πιο εύκολα τους αριθμούς απ’ ότι τους λατινικούς χαρακτήρες! Για παράδειγμα, η λέξη για το internet στη γλώσσα των Μανδαρίνων προφέρεται wangluo, καμία σχέση δηλαδή.

Διαβάστε επίσης  Λουκέτο σε Travelplanet24 και Airtickets

Οπότε όπως αντιλαμβάνεσαι, για τους Κινέζους, ιδίως εκείνους που δεν έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση, οι αριθμοί είναι κάτι με το οποίο είναι περισσότερο εξοικειωμένοι σε σχέση με τα γράμματα του λατινικού αλφάβητου που στην τελική, συνθέτουν λέξεις που σε εκείνους δεν λένε τίποτα.

Μάλιστα κάποιες εταιρείες έχουν εκμεταλλευτεί τους αριθμούς συσχετίζοντάς τους με ενέργειες που πολλοί Κινέζοι γνωρίζουν. Ήξερες για παράδειγμα ότι ο αριθμός 163 χρησιμοποιείτο κάθε φορά που οι Κινέζοι ήθελαν να συνδεθούν online; Ως εκ τούτου το γεγονός ότι το 163.com ανήκει στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών internet NetEase δεν θα πρέπει να παραξενεύει. Αντίστοιχα το Alibaba χρησιμοποιεί το 1688.com που –για κάποιο λόγο- ακούγεται σαν “yow-leeyoh-ba-ba”

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας