Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες στην Κύπρο

phone-fraud-techblogcy
Κοινοποιήστε το

Τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα ενδεχόμενης απάτης, κλήσεις από χώρες του εξωτερικού όπως Αλγερία (+213), Κονγκό (+242) και Μαλδίβες (+096), Εσθονία(+372), Κούβα (+53), Ναούρου (+674), Δορυφορικό Δίκτυο (+881).

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στους συνδρομητές της Cytas, χωρίς όμως να καταφέρουν να γλιτώσουν οι συνδρομητές της MTN και Primtelel.

Σχεδόν 350000 άτομα δέχθηκαν κλήσεις υπό την μορφή αναπάντητων, με σκοπό οι συνδρομητές να μπουν σε πειρασμό να πάρουν πίσω, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούνε κλήσεις.

Διαβάστε επίσης  Το νέο LG G5 θα διαθέτει οθόνη "Always On"

Σας ζητούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με εισερχόμενες κλήσεις από άγνωστους αριθμούς εξωτερικού και να μην απαντήσετε ή να καλείτε πίσω εφόσον σκοπός των επιτήδειων είναι να καλέσετε πίσω σε αυτά τα νούμερα και να χρεωθείτε ανάλογα.

 Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια. 
About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας