Το Facebook ενδέχεται να αναπτύξει τους δικούς του software-centric επεξεργαστές

Το facebook μπαίνει στο παιχνίδι της τεχνητής νοημοσύνης

Κοινοποιήστε το

Παρόλο που το Facebook επικεντρώνεται κυρίως σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία όπως είναι γνωστό έχει εισέλθει και στην αγορά του hardware, κυρίως μέσω της Oculus VR.

Πρόσφατα ωστόσο έγινε γνωστό μέσω κάποιων αγγελιών εργασίας, πως η εταιρεία ενδέχεται να σχεδιάσει το δικό της SoC (System-on-Chip). Στις αγγελίες γίνεται λόγος συγκεκριμένα για εργασία πάνω σε επεξεργαστές, οι οποίοι θα τρέχουν συγκεκριμένο τύπο λογισμικού ή εφαρμογές καθώς και στην ανάπτυξη firmware και drivers.

Επιπλέον, γίνεται κατανοητό ότι οι επεξεργαστές θα σχετίζονται και με προϊόντα που σχετίζονται με τη Τεχνητή Νοημοσύνη. Η εταιρεία παρόλα αυτά δεν επιθυμεί μέσω των αγγελιών να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες και αυτό μας οδηγεί σε διάφορες σκέψεις και υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης  Τα bots (ρομπότ) του Facebook θέλουν να κάνουν πραγματικούς διαλόγους με ανθρώπους

Τα πιθανότερο πάντως είναι οι επεξεργαστές του είδους να επιταχύνουν τα διάφορα AI χαρακτηριστικά του κοινωνικού δικτύου.

Μία άλλη χρήση τους θα ήταν η τοποθέτηση τους στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας με σκοπό το φιλτράρισμα των δεδομένων των χρηστών του ενώ μπορούμε να υποθέσουμε ότι οποιεσδήποτε AI-integrations στο εσωτερικό του Oculus VR headset μπορούν επίσης να είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης των νέων chips.

Η εταιρεία, σύμφωνα με φήμες επίσης, εργάζεται και πάνω στο δικό της AI-powered έξυπνο ηχείο και επομένως τα νέα AI-focused chips που θα αναπτύξει ενδέχεται να βρουν το δρόμο τους προς το εσωτερικό του.

Η απόφαση πάντως του Facebook να αναπτύξει τα δικά του chips έρχεται μετά την απόφαση της Alphabet να αναπτύξει τα δικά της AI-focused για να έχει βεβαίως περισσότερο έλεγχο πάνω στο τρόπο που το hardware λειτουργεί σε σχέση με το software.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.
About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας