Απάτη με sms από δήθεν τράπεζα Κύπρου / Ελληνικής

Κοινοποιήστε το

Ιδιαίτερα προσεκτικό πρέπει να είναι το κοινό καθώς μεγάλη κομπίνα με sms από απατεώνες έχει κάνει την εμφάνιση της στη Κύπρο.

Αρκετά άτομα κυρίως πελάτες της τράπεζας Κύπρου ή Ελληνικής έχουν λάβει sms  δήθεν από τη τράπεζα τους, όπου τους προτρέπει να πατήσουν σε ένα απλό σύνδεσμο (link), να κάνουν σύνδεση στο λογαριασμό τους και στη συνέχεια τους ζητάει τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας. Τόσο το sms όσο και η σελίδα είναι πιστή αντιγραφή της αυθεντικής ιστοσελίδας.

Το όνομα του Αποστολέα έιναι “BCyprus” στη 1η εικόνα ζητάει το userid και password και στη 2η έχει για τίτλο “Θα πρέπει να επαληθεύσετε τη πιστωτική σας κάρτα, αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας ” ζητώντας καταχώρηση κάρτας.

logojpegbbb

Τα στοιχεία αυτά είναι άκρως παραπλανητικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμπληρώνετε τέτοιου είδους φόρμες.

Το γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει ήδη αρχίσει έρευνα για τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στο τηλέφωνο 22-808200 ή συμπληρώνοντας τη Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας