Ιστορικό ορόσημο για τον Google Chrome: Έγινε ο διασημότερος browser

Κοινοποιήστε το

Μέχρι πρόσφατα ο κακόφημος Internet Explorer ήταν ο διασημότερος φυλλομετρητής για υπολογιστές, όμως αυτό δεν ισχύει πλέον γιατί ο Google Chrome τον πέρασε.

Για σχεδόν 20 χρόνια η Microsoft κατείχε το ‘βραβείο’ για τον διασημότερο browser, όμως σήμερα ο Chrome έχει μερίδιο 41.6% ενώ ο Internet Explorer 41.3%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η NetMarketShare.

Η πεντάδα με τους κορυφαίους φυλλομετρητές συμπληρώνεται με τους Mozilla Firefox (9.76%), Apple Safari (4.91%) και Opera (1.89%). Όλοι τους εμφανίζουν αυξημένο ποσοστό χρήσης.

Τα τελευταία στατιστικά για τη χρήση των browsers.

Τα τελευταία στατιστικά για τη χρήση των browsers.

Για την ώρα ο Google Chrome μοιάζει ασταμάτητος και χωρίς ανταγωνισμό, ενώ η Microsoft προσπαθεί να ανακτήσει το κοινό της με τον Edge browser που έρχεται προ-εγκατεστημένος στα Windows 10 με πιο προηγμένα χαρακτηριστικά από τους ανταγωνιστές του.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας