Η μηχανή αναζήτησης Torrentz τερματίζει τη λειτουργία της

Μια ακόμη σελίδα torrent τερματίζει την λειτουργία της

Κοινοποιήστε το

Ένα από τα μεγαλύτερα torrent site στον κόσμο, το Torrentz, ανακοίνωσε στα εκατομμύρια των χρηστών του, την απόφαση του να σταματήσει πλήρως τη λειτουργία του.

Η ιστοσελίδα έκανε την εμφάνισή της το 2003 και υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλής ανάμεσα σε παρόμοιες ιστοσελίδες για περισσότερο από 13 χρόνια. Με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά, το Torrentz ήταν στην ουσία μια μηχανή αναζήτησης torrent αρχείων που δε φιλοξενούσε κανένα αρχείο αλλά οδηγούσε ανάλογα με το αποτέλεσμα σε άλλες ιστοσελίδες όπως το Pirate Bay προκειμένου ο χρήστης να βρει το αρχείο που ζητούσε.

Διαβάστε επίσης  Facebook: Ο κόσμος μοιράζεται ολοένα και λιγότερο προσωπικά status updates

Πλέον όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα θα ανακαλύψουν ότι η μηχανή αναζήτησης έχει απενεργοποιηθεί ενώ υπάρχει ένα μικρό μήνυμα που αναφέρεται σε παρελθοντικό χρόνο για την ιστοσελίδα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναγράφει ότι «Το Torrentz ήταν μια δωρεάν, δυνατή και γρήγορη μηχανή αναζήτησης που συνδύαζε αποτελέσματα από αρκετές άλλες μηχανές αναζήτησης».

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Πάντως αν και δεν φιλοξενούσε αρχεία torrent, εντούτοις οι διαχειριστές του site βρέθηκαν -ειδικά το τελευταίο διάστημα- αντιμέτωποι με καταγγελίες κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων για απενεργοποίηση συνδέσμων ενώ η RIAA και η MPAA, προχώρησαν σε αντίστοιχες καταγγελίες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απενεργοποίηση του Torrentz, έρχεται λόγο καιρό μετά το τερμάτισμο λειτουργίας του Kickass Torrents, μιας ακόμα δημοφιλούς ιστοσελίδας σχετική με torrents.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας