Η τεχνολογία goal-line θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Champions League

Κοινοποιήστε το

Η τεχνολογία goal-line χρησιμοποιείται ήδη στην Premier League για τον καθορισμό του σκορ και όπως φαίνεται, θα κάνει την εμφάνισή της και στους 2 τελικούς της UEFA. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Champions League και στον τελικό του Europa League.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία με την ονομασία Goal Control τότε, είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 στο παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία. Επιπλέον, τον Ιανουάριο, η UEFA είχε ανακοινώσει ότι η τεχνολογία goal-line θα αξιοποιηθεί και στην επόμενη σεζόν του Champion’s League, καθώς και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο του 2016.

Η τεχνολογία goal-line αξιοποιεί κάμερες και ηλεκτρομαγνητικές κεραίες, οι οποίες είναι τοποθετημένες στα τέρματα, προκειμένου να στέλνει ειδοποίηση στο ρολόι του διαιτητή, όταν ολόκληρη η μπάλα έχει περάσει τα προκαθορισμένα όρια.

Διαβάστε επίσης  Ακατάστατο γραφείο; Είστε ιδιοφυής!

Οι έντονες αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων αποφάσεων των διαιτητών, αποτελούν ίσως έναν από τους λόγους που οδήγησαν τη FIFA προς την τεχνολογία goal-line.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Premier League έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία από τη σεζόν 2013-2014.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας