Η τεχνολογία goal-line θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Champions League

Κοινοποιήστε το

Η τεχνολογία goal-line χρησιμοποιείται ήδη στην Premier League για τον καθορισμό του σκορ και όπως φαίνεται, θα κάνει την εμφάνισή της και στους 2 τελικούς της UEFA. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Champions League και στον τελικό του Europa League.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία με την ονομασία Goal Control τότε, είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 στο παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία. Επιπλέον, τον Ιανουάριο, η UEFA είχε ανακοινώσει ότι η τεχνολογία goal-line θα αξιοποιηθεί και στην επόμενη σεζόν του Champion’s League, καθώς και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο του 2016.

Η τεχνολογία goal-line αξιοποιεί κάμερες και ηλεκτρομαγνητικές κεραίες, οι οποίες είναι τοποθετημένες στα τέρματα, προκειμένου να στέλνει ειδοποίηση στο ρολόι του διαιτητή, όταν ολόκληρη η μπάλα έχει περάσει τα προκαθορισμένα όρια.

Διαβάστε επίσης  Μια Scarlett Johansson, αλλά σε ανθρωποειδές ρομπότ [Video]

Οι έντονες αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων αποφάσεων των διαιτητών, αποτελούν ίσως έναν από τους λόγους που οδήγησαν τη FIFA προς την τεχνολογία goal-line.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Premier League έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία από τη σεζόν 2013-2014.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας