Στην Ισλανδία κλάπηκαν υπολογιστές αξίας $2 εκατομμυρίων για mining

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ληστές έκλεψαν περίπου 600 υπολογιστές με στόχο το mining κρυπτονομισμάτων.

crypto-mining
Κοινοποιήστε το

Ληστές έκλεψαν περίπου 600 υπολογιστές από data centers στην Ισλανδία τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σε συνολικά τέσσερις ληστείες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι υπολογιστές που κλάπηκαν προορίζονται για να χρησιμοποιηθούν για mining κρυπτονομισμάτων.

Οι υπολογιστές είναι αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν έχει βρεθεί κανείς ακόμη και οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει 11 υπόπτους, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Διαβάστε επίσης  Μέγα Σκάνδαλο Facebook - Cambridge Analytica. Παραβίαση 50 εκατ. λογαριασμών

Αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε πως είναι μία ληστεία μεγέθους που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα και όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά οργανωμένο έγκλημα.

Η Ισλανδία είναι ένας από τους “παραδείσους” για mining, λόγω του χαμηλού κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος πολλοί miners έχουν συρρεύσει στη χώρα το τελευταίο διάστημα και το ενεργειακό σύστημά της έχει αρχίσει να φτάνει στα όριά του.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας