Η Tesla ανακοίνωσε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Model 3 με τιμές που ξεκινούν από τα $35.000

Κοινοποιήστε το

Η Tesla, στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στο Hawthorne, στην California παρουσίασε το πλέον φιλόδοξο σχέδιο της, το Model 3, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θέλει να… παρκάρει σε κάθε σπίτι.

Μετά το Roadster, το ιδιαίτερα δημοφιλές Model S και το Model X, ο Elon Musk και η Tesla παρουσίασαν το Model 3, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2017.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, ο οποίος πραγματοποίησε βεβαίως την βασική παρουσίαση (η οποία ξεκίνησε με τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας, Franz von Holzhausen), οι προπαραγγελίες για το Model3 ξεπέρασαν μέσα στις πρώτες 24 ώρες τις 150.000, ένα πραγματικά αξιοσέβαστο νούμερο.

Το εργοστάσιο της εταιρείας, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει 500.000 οχήματα τον χρόνο, ενώ και το Gigafactory μπορεί να παράγει τις απαραίτητες μπαταρίες για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου στο ίδιο χρονικό διάστημα, οπότε και η εταιρεία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση της πώλησης ενός αυτοκινήτου αυτής της κατηγορίας.

Πάντως, όπως είπε ο Elon Musk, η Tesla αν χρειαστεί μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της για να καλύψει την ζήτηση. Το βασικό μοντέλο Model 3 όπως αναφέραμε θα ξεκινάει από τα $35.000, ωστόσο θα υπάρξουν ταχύτερες και πλουσιότερο εξοπλισμό εκδόσεις που θα φτάνουν έως και στα 50-60.000 δολάρια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το αυτοκίνητο, διατηρεί τα χαρακτηριστικά εξωτερικά που καθιστούν τα μοντέλα της Tesla μοναδικά, και ειδικά στο προφίλ παρατηρούνται ομοιότητες με τα Model S και Model X. Ένα σημείο που διαφοροποιεί το Model 3, πέρα από τις διαστάσεις που είναι βεβαίως μικρότερες από το Model S, είναι ότι στο εσωτερικό, η οθόνη ελέγχου που ουσιαστικά αποτελεί το κέντρο διαχείρισης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι τοποθετημένη για πρώτη φορά οριζόντια, και όχι κάθετα.

Διαβάστε επίσης  Qantas vs Tesla

Στο Model 3 χωρούν άνετα 5 ενήλικες επιβάτες ενώ υπάρχουν χώροι για αποσκευές τόσο κάτω από το εμπρόσθιο καπό όσο και στο πορτμπαγκάζ.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το αυτοκίνητο μπορεί και φτάνει τα 0-100χλμ./ω σε λιγότερο από 6 δευτ. (στην Tesla όπως είπε o Elon Musk κατασκευάζουν μόνο γρήγορα αυτοκίνητα) και επιδεικνύει αυτονομία τουλάχιστον 344 χιλιομέτρων (σε ακριβότερες εκδόσεις, με “πλουσιότερες” μπαταρίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη) ενώ στον στάνταρντ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το απαραίτητο hardware στο σύστημα Autopilot καθώς και η τεχνολογία Supercharging.

Διαβάστε επίσης  Κινέζοι hackers πήραν τον έλεγχο ενός Tesla Model S

Επίσης τόνισε, ότι σε κάθε κατηγορία δοκιμών πρόσκρουσης της NHTSA, το Model 3 θα λάβει 5 αστέρια στον τομέα της ασφάλειας. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας