Η LG Display επενδύει $1,7 δισεκατομμύρια στις εύκαμπτες οθόνες OLED

Κοινοποιήστε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η LG Display σκοπεύει να επενδύσει $1,7 δισεκατομμύρια στην κατασκευή μίας νέας γραμμής παραγωγής για εύκαμπτες OLED οθόνες για smartphones.

Οι εύκαμπτες οθόνες για smartphones, σαν αυτή που διαθέτει το Galaxy S7 edge, γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς και είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να αποτελούν την κυρίαρχη τάση. Η επένδυση της LG, είναι για να αποκτήσει ηγετική θέση στην αγορά – ενδεχομένως οι αγοραστές τέτοιων οθονών να σχηματίζουν ήδη ουρά – και ενδεχομένως και για να τις χρησιμοποιήσει η ίδια η Κορεάτικη εταιρεία στα προϊόντα της.

Διαβάστε επίσης  Δήμος Πάφου: Συνεργασία με Cyta για τη δημιουργία data center

Η νέα γραμμή παραγωγής θα εγκατασταθεί στο ίδιο εργοστάσιο OLED που η ίδια η LG ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβρη ότι σκοπεύει να οικοδομήσει για περίπου $8,9 δισεκατομμύρια. Κάποιοι πιστεύουν ότι το νέο εργοστάσιο σχετίζεται με την απόφαση της Apple να χρησιμοποιήσει οθόνες OLED αντί για τεχνολογίας LCD στην επόμενη γενιά των συσκευών iPhone από το 2018.

Ενδέχεται, η Apple να κυκλοφορήσει μελλοντικά κάποιο iPhone με κυρτή οθόνη και στις δύο πλευρές του, οπότε υπάρχει περίπτωση η LG να προετοιμάζεται και για αυτό. Η Κορεάτικη εταιρεία λέει πως η γραμμή παραγωγής εύκαμπτων OLED οθονών θα ξεκινήσει την λειτουργία της στο δεύτερο μισό του 2018, οπότε ενδέχεται τους πρώτους καρπούς της επένδυσης να τους δούμε σε αυτό το χρονικό σημείο ή και λίγο νωρίτερα.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια πιο κάτω

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας