Το 30% όλων των ιστοσελίδων βασίζεται στο WordPress

Την τεράστια επιτυχία του WordPress, επιβεβαιώνει η υπηρεσία W3Techs η οποία αναφέρει ότι το δημοφιλές CMS, βρίσκεται πίσω από το 30% όλων των ιστοσελίδων του Internet.

wordpress-cms-techblogcy
Κοινοποιήστε το
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Η W3Techs συγκεντρώνει καθημερινά στατιστικά στοιχεία για τα δημοφιλέστερα 10 εκατομμύρια sites του Internet με βάση το Alexa ενώ αυτά φανερώνουν ότι το WordPress διαθέτει αυτή τη στιγμή μερίδιο άνω του 60% μεταξύ όλων των CMS λύσεων της αγοράς.

Οι αντίπαλοί του είναι αρκετοί όπως τα Shopify, Drupal, Magento, Google Blooger και Squarespace ενώ ενδεικτικό είναι ότι το Joomla που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχει ποσοστό μόλις 3%. Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 50% όλων των ιστοσελίδων έχουν δημιουργηθεί είτε χωρίς τη χρήση κάποιου CMS, είτε με κάποιο CMS για το οποίο δεν καταγράφει στατιστικά η W3Techs.

Διαβάστε επίσης  32 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών της Yahoo στα χέρια hackers

Τα παραπάνω νέα είναι άκρως ενθαρρυντικά για την κοινότητα των προγραμματιστών που υπάρχει γύρω από το WordPress και αναπτύσσει plugins και themes για την εφαρμογή αλλά και για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν αυτοματοποιημένη φιλοξενία ιστοσελίδων WordPress σε δικό τους server.

Το WordPress έχει διανύσει σημαντική πορεία από το 2003 όταν και πρωτοεμφανίστηκε στο Internet, αρχικά σε δύο εκδόσεις, τη δωρεάν για εγκατάσταση στο server του χρήστη αλλά και μια δεύτερη πρόταση για φιλοξενία της ιστοσελίδας στο WordPress.com.

Με βάση την τεράστια βάση χρηστών η οποία συνεχίζει να βοηθάει στην ανάπτυξη του από τη στιγμή που ανήκει στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού, το WordPress απολαμβάνει την κορυφή των CMS εφαρμογών και τίποτα δε δείχνει ικανό να αφαιρέσει την πρωτοκαθεδρία του.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

 • 2
  Shares
About admin 690 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας