Διεθνές συνέδριο για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στη Λ/σια

Κοινοποιήστε το

Όλα έτοιμα για το 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο – Τάσεις και Απειλές: Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Διαστάσεις».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη (11 – 12 Ιουνίου) στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν εγνωσμένου κύρους ομιλητές στον τομέα του Cyber Crime και του Cyber Security, μεταξύ άλλων από το FBI, την EUROPOL, τη CEPOL, την INTERPOL, τον Οργανισμό FRONTEX, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις εθνικές υπηρεσίες της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συνέδριο θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, με απώτερο σκοπό να αξιοποιηθούν και να συνδυαστούν η γνώση και η εμπειρογνωμοσύνη από το εξωτερικό, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, παράλληλα με την αντίστοιχη εμπειρία που αποκτά συνεχώς η Αστυνομία με τα δικά της στελέχη, τις τεχνολογικές υποδομές, τη διεθνή αστυνομική συνεργασία και τη συνεργασία με εθνικές υπηρεσίες.

Το διεθνές συνέδριο έχει καθιερωθεί από την Αστυνομία και πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Με τη φετινή θεματολογία, η Αστυνομία συμπληρώνει έναν κύκλο διεθνών συνεδρίων υψηλού επιπέδου στις τρεις κορυφαίες σύγχρονες απειλές που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση (το ευρωπαϊκό θεματολόγιο για την ασφάλεια) και τους προηγμένους οργανισμούς επιβολής του νόμου: την τρομοκρατία, το διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα και το cyber – crime. Οι πρώτες δύο αποτέλεσαν τη θεματολογία των αντίστοιχων συνεδρίων της Αστυνομίας το 2016 και το 2017.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου με αναφορές στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου λειτουργούν οι οργανισμοί επιβολής του νόμου, τις νέες μορφές απειλών που αντιμετωπίζουν και τις διαστάσεις που προσλαμβάνουν εξαιτίας των τεχνολογικών εξελίξεων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα το προσφωνήσουν ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της CEPOL Detlef Schroeder.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.
About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας