Μαζικό “χακάρισμα” λογαριασμών στο Twitter για… χάρη του Ερντογάν

Για "οθωμανικό χαστούκι" έκαναν λόγο οι hackers, ενώ τα έβαλαν επίσης με Ολλανδία και Γερμανία.

Κοινοποιήστε το

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρθηκε η διπλωματική διαμάχη μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της Ολλανδίας – αλλά και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού εκατοντάδες λογαριασμοί στο Twitter -μεταξύ των οποίων και αρκετοί που ανήκουν σε μεγάλους και γνωστούς διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι η Διεθνής Αμνηστία, υποκλάπηκαν από hackers που φαίνεται ότι υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Μέσω των εκτεθειμένων λογαριασμών οι επιτιθέμενοι επιχείρησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα υποστήριξης προς την κυβέρνηση Ερντογάν, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης  Το μεγαλύτερο στον κόσμο Torrent Search Engine Torrentz επέστρεψε

Αναλυτικότερα, δημοσίευσαν μηνύματα στην τουρκική γλώσσα, στα οποία περιέχονταν τα hashtags #Nazialmanya [ναζιστική Γερμανία] και #Nazihollanda [ναζιστική Ολλανδία], καθώς και το #OttomanSlap [οθωμανικό χαστούκι].

Στα μηνύματα επίσης περιλαμβάνονται τουρκικές σημαίες, ενώ δεν λείπει και η αναφορά στη 16η Απριλίου, όπου θα λάβει χώρα δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Το Twitter και αρκετά από τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης ερευνούν το ζήτημα, με στόχο να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των λογαριασμών που έχουν εκτεθεί, αλλά και να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας