Ανοίγει η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla εργοστάσιο στην Κύπρο;

Προσπάθεια από πολίτες για προώθηση και της Κύπρου για επιλογής της από την εταιρεία.

Κοινοποιήστε το

Κόντρες» μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ξέσπασαν με το άκουσμα – ανακοίνωση της εταιρείας tesla για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη με την κατασκευή δεύτερου «εργοστασίου – γίγας».

Η κατασκευή του εργοστασίου, ξεκίνησε «κόντρα» μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για το ποια θα φιλοξενήσει την επένδυση των €5 δισεκατομμυρίων η οποία θα ανοίξει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες εκδήλωσαν επίσημο ή ανεπίσημο ενδιαφέρον για την κατασκευή του εργοστασίου στο έδαφός τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται η Πορτογαλία, η Φινλανδία, η Ολλανδία αλλά και η Κύπρος, όπου ομάδες πολιτών δημιουργήθηκαν με σκοπό την «πίεση» προς τις Κυβερνήσεις των χωρών τους για να επιδείξουν ενδιαφέρον για την κατασκευή του εργοστασίου.

Διαβάστε επίσης  Συναλλαγές από την Google με το κινητό στην τσέπη;

Από τις προαναφερθείσες χώρες μόνο ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας εξέφρασε επίσημο ενδιαφέρον για την κατασκευή του εργοστασίου.

Στην Κύπρο ξεκίνησε μια «καμπάνια» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες, όπως έκαναν και άλλες χώρες, προτρέποντας την εταιρεία να επιλέξει το νησί μας για το εργοστάσιό της.

Όπως αναφέρεται στην κυπριακή «καμπάνια» προώθησης που δημιούργησαν οι πολίτες, η Κύπρος έχει όλα τα φόντα για την κατασκευή του εργοστασίου, καθώς είναι μια ηλιόλουστη χώρα που διαθέτει ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι.

Η επίσημη ανακοίνωση – επιλογή της εταιρείας για την τοποθεσία που θα φιλοξενήσει το νέο της εργοστάσιο θα γίνει εντός του 2017.

Υπενθυμίζουμε πως το πρώτο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, βρίσκεται στην Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν η Tesla αναζητούσε χώρο για να «φιλοξενήσει» το πρώτο της εργοστάσιο – γίγας, πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, Καλιφόρνια, Αριζόνα, Τέξας και Νεβάδα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Στα μακροπρόθεσμα πλάνα της εταιρείας βρίσκεται η κατασκευή τριών εργοστασίων στην «Γηραιά Ήπειρο», στα οποία η εταιρεία θα κατασκευάζει μπαταρίες και οχήματα.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας