Windows 10 – έρχονται Official Facebook, Messenger και Instagram Apps

Κοινοποιήστε το

Εδώ και καιρό το Facebook δεν έδειχνε να επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με την ανάπτυξη εφαρμογών για την πλατφόρμα των Windows, δίνοντας όμως την άδεια στην ίδια τη Microsoft να κατασκευάσει εφαρμογές για την ίδια του την εφαρμογή, το Facebook Messenger και το Instagram, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν με τα Windows 10, με το ίδιο το Facebook να ανακοινώνει την κυκλοφορία νέων εκδόσεων για τις συγκεκριμένες εφαρμογές, τις οποίες έχουν αναπτύξει εσωτερικά προγραμματιστές της εταιρείας. Η κύρια εφαρμογή του Facebook για τα Windows 10, είναι σημαντικά πιο γρήγορη από την προηγούμενη έκδοση, με τις ειδοποιήσεις που προέρχονται από την εφαρμογή, να εμφανίζονται στο κεντρικό σύστημα ειδοποιήσεων που διαθέτουν τα Windows 10. Επιπλέον το Live Tile της εφαρμογής εμφανίζει τις τελευταίες ενημερώσεις από τους φίλους σας, την οικογένειας σας ή τις σελίδες που ακολουθείται.

Διαβάστε επίσης  Η Microsoft φέρνει την πλήρη εμπειρία Skype στο Linux, στον Chrome browser και στα Chromebooks

Η εφαρμογή περιλαμβάνει ακόμα τελευταία χαρακτηριστικά του Facebook που ήδη υπάρχουν σε άλλες πλατφόρμες όπως τα Reactions, χρήση stickers για σχόλια, δημοφιλή θέματα, και υπενθυμίσεις για γενέθλια και γεγονότα.

 

Το Facebook Messenger, η υπηρεσία άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων με 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, κυκλοφορεί μια ειδική εφαρμογή για υπολογιστές και tablets που στηρίζονται στην πλατφόρμα των Windows 10. Όλα τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας όπως οι ομαδικές συζητήσεις, stickers και GIF, υποστηρίζονται από την εφαρμογή όπως επίσης και οι εγγενής Desktop ειδοποιήσεις. Το Live Tile του Facebook Messenger μπορεί να εμφανίσει τα μηνύματα που ο χρήστης δεν έχει διαβάσει ακόμα.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Τέλος, το Facebook προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας έκδοσης του Instagram για όλα τα smartphones που στηρίζονται στην πλατφόρμα των Windows 10 Mobile, η οποία περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στην έκδοση για Windows Phone 8 όπως εμφάνιση/ανέβασμα βίντεο και ανταλλαγή μηνυμάτων (Instagram Direct) μεταξύ των χρηστών.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις του Facebook και του Messenger δε στηρίζονται πλήρως στην Universal πλατφόρμα των Windows 10, και είναι διαθέσιμες μόνο για τη desktop έκδοση των Windows 10, με αυτή για τα smartphones να ακολουθεί σύμφωνα με την εταιρεία, σε λίγες εβδομάδες.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας