Επίσημο το πρότυπο PCI Express 4.0, διπλασιάζει την ταχύτητα

Υψηλότερες επιδόσεις και νέα χαρακτηριστικά φέρνει η νέα τεχνολογία.

Κοινοποιήστε το

O PCI-SIG, ο οργανισμός δηλαδή που βρίσκεται πίσω από το πρότυπο PCI Express, ανακοίνωσε τη νεότερη έκδοση αυτού, την PCIe 4.0, που φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και διπλάσιο bandwidth ανά lane σε σχέση με το υπάρχον PCIe 3.0.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την τεχνολογία PCI, αφού οι συσκευές PCIe 4.0 πλέον θα μπορούν θεωρητικά να επικοινωνούν σε διπλάσια ταχύτητα αξιοποιώντας τον ίδιο αριθμό διαθέσιμων lanes, ενώ θα μειωθεί και το συνολικό latency του συστήματος.

Διαβάστε επίσης  Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής ECDL σε μαθητές σχολείων

Ήδη αρκετοί κατασκευαστές έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν προϊόντα που βασίζονται στο νέο πρότυπο, ενώ ο PCI-SIG εκτιμά ότι εντός του 2019 θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα χαρακτηριστικά της επόμενης έκδοσης, δηλαδή της PCIe 5.0.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας