Startup Paphos: το 1ο event για startup εταιρίες και καινοτόμες ιδέες στην Πάφο

Νέα παιδιά με όραμα για μια καλύτερη Κύπρο

startup-paphos
Κοινοποιήστε το

Το TechBlogCY παρευρέθηκε στο event Startup Paphos, που διοργανώθηκε από την νεοσύστατη ομάδα Startup Paphos.

To Startup Paphos είναι μια καινούρια ‘ανοιχτή’ ομάδα από νέα άτομα, που στόχο έχει να έρθουν σε επαφή άτομα με καινοτόμες ιδέες για συζητήσεις, συνεργασίες, σεμινάρια αλλά και ‘δικτύωση’ με ομάδες από άλλες πόλεις και χώρες!

Αρκετή ήταν η προέλευση του κοινού από τους νέους της Πάφου και αυτό δείχνει πώς αρκετά άτομα είναι φιλόδοξα, έχουν ιδέες και θέλουν να ξεκινήσουν κάτι πρωτοποριακό.

startup-paphos

Ομιλητές στην διοργάνωση.

  • Στυλιανος Λάμπρου – Ιδρυτής Heart Cyprus
  • Παναγιώτης Φιλίμης –  Gravity Ventures CEO
  • Πέτρος Λάζου – Ιδρυτής Institute Chapter
  • Φαίδωνας Φαίδωνος – Δήμαρχος Πάφου

Ο Στυλιανός Λάμπρου, ιδρυτής του HeartCyprus & Social Airways, μίλησε για την εκθετική αύξηση εν καιρώ κρίσης ,το heart cyprus και το πως εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια σε μια μη κερδοσκοπική εταιρία που σκοπό έχει να προωθήσει την Κύπρο στο εξωτερικό.

Πως μπορείς να γίνεις entrepreneur, μερικά από τα σημαντικά ρητά:

LET YOUR PASSION DRIVE YOU

THERE IS NO SUCH THING AS AN OVERNIGHT SUCCESS

NEVER GIVE UP

 

Προσπαθήστε να έχετε όραμα γιαυτό που κάνετε, μην φοβάστε να αποτύχετε, σε όλα χρειάζεται το ρίσκο άλλα με σωστή έρευνα και προσεκτικά βήματα. Η πραγματικότητα είναι πως ζούμε σε μια σημαντική εποχή, όπου όλη η πληροφορία του κόσμου βρίσκετε στα χέρια μας.

Ο Παναγιώτης Φιλίμης, CEO του Gravity Ventures, η εταιρία αυτή είναι ειδικευμένη στο να παρέχει τα εργαλεία και τα εφόδια που χρειάζονται τα άτομα με startup ιδέες μέχρι και την ολοκλήρωση τους.

Μιλώντας ο Κ. Παναγίωτης ανάφερε πως οι startup εταιρίες κατηγοριοποιούνται κυρίως σε 6 κατηγορίες

  1. Fintech
  2. Biotech
  3. Robotics
  4. HealthTech
  5. Agriculture
  6. Marine

Σε συνέχεια ανάφερε τα 4 στάδια από την τεχνική ανάλυση της ιδέας, στον σχεδιασμό του προϊόντος, κατασκευάζοντας το πρωτότυπο και στην είσοδο στην αγορά.

Μερικά πετυχημένα startups είναι η Soiltron, Κυπριακή ομάδα που δημιουργεί ενέργεια από το έδαφος έφτασε μέχρι τα σαλόνια του παγκοσμίου επιπέδου startup Web Summit.

Διαβάστε επίσης  Το κυπριακό start-up που έφτασε στην κορυφή του κόσμου (vid)

Ο Πέτρος Λάζου, μίλησε για την καινοτομία, τις ιδέες, τις ευρεσιτεχνίες και επιπλέον, για το πώς και γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε “out of the box”.

startup-paphos-peter-lazou

Επίσης μίλησε για την τέχνη της δημιουργικής σκέψης.

Ο Φαίδων Φαίδωνος, μίλησε για την επικείμενη συμφωνία και αδελφοποίηση μεταξύ της Πάφου και του γειτονικού Ισραήλ και συγκεκριμένα με την πόλη Χερζλιγια. Η πόλη αυτή είναι αρκετά πιο προηγμένη σε θέματα τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει και ανταλλαγή μαθητών.

Επίσης αναφέρθηκε στα κονδύλια που υπάρχουν για τις Startup εταιρίες στην Πάφο και όχι μόνο.

Δείτε το βίντεο:

Τα μελλοντικά σχέδια για το Startup Paphos

Παρουσία στην εκδήλωση Startup Weekend στην Λευκωσία μεταξύ 5-7 Μαΐου, η εκδήλωση αυτή θα είναι ανοικτή και χορηγούμενη από την Google.

startup-paphos-yenis

Η ομάδα Startup Paphos θα έχει επίσης εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα είναι ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερομένους που θέλουν να συζητήσουν τις ιδέες τους, να δημιουργήσουν μια ομάδα, να ανταλλάξουν απόψεις περί επιχειρηματικότητας κ.α. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε εδώ.

Τα συγχαρητήρια μας στα παιδιά για την διοργάνωση.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας