Η Intel θέλει το USB-C να αντικαταστήσει την υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά

Κοινοποιήστε το

Η LeEco πρόσφατα ανακοίνωσε τρεις συσκευές, και ένα από τα σημαντικότερα σημεία διαφοροποίησης τους, είναι ότι η υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά, έχει αντικατασταθεί από την νέα υποδοχή USB Type-C.

Πρόσφατα, στο Intel Developer Forum στην Shenzhen, στην Κίνα, η Intel έκανε σαφές (με μία αρκετά λεπτομερή πρόταση) ότι επιθυμεί την απομάκρυνση της θύρας ήχου 3.5mm από τις πηγές ήχου.
Πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον καθιερωμένο connector ακουστικών; Το ότι είναι μία αναλογική, μονού σκοπού, θύρα σε ψηφιακές συσκευές, που χαρακτηρίζονται από multi-purpose αποδοτικότητα.

 

Επίσης, καταλαμβάνει χώρο, και ορισμένες φορές οριοθετεί το πάχος και επομένως το design ορισμένων συσκευών, με τον USB Type-C connector να είναι πολύ πιο σύγχρονος, πολυδιάστατος, μικρός και ευέλικτος τύπος υποδοχής, που μπορεί να διαχειριστεί high-throughput μεταφορές δεδομένων και να αναλαμβάνει την φόρτιση ακόμα και ολόκληρων φορητών υπολογιστών χωρίς πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης  Huawei: Κλείνει το χάσμα με την Apple στην Κίνα

Με την ύπαρξη τώρα του USB Type-C, οι σχεδιαστές headphones, μπορούν να ενσωματώσουν τον digital-to-analog converter και τον ενισχυτή, απευθείας στα ακουστικά τους, εξασφαλίζοντας την σταθερή ποιότητα ήχου κατά μήκους όλων των συσκευών.

 

Όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες, ότι η Apple πρόκειται με το iPhone 7 να εγκαταλείψει την υποδοχή 3.5mm, έμοιαζε σαν μία προσπάθεια της εταιρείας να ωθήσει τους ανθρώπους προς την αγορά περισσότερων αξεσουάρ με connector τύπου Lightning. Τώρα ωστόσο που η LeEco παρουσίασε ήδη τρία κινητά, και η JBL ανακοίνωσε τα δικά της noise-cancelling headphones που κάνουν χρήση USB Type-C, είναι φανερή η μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή του USB Type-C ή παρόμοιων λύσεων.

 

Βεβαίως, η διαδικασία αυτή δεν θα είναι ανώδυνη, αφού όλα τα καλά ακουστικά, τις τελευταίες δύο, τρεις δεκαετίες διαθέτουν είτε 3.5mm είτε 6.35mm connectors. Η βιομηχανία της τεχνολογίας πάντως, φαίνεται να είναι πεπεισμένη ότι εξολοθρεύοντας και τα τελευταία απομεινάρια της αναλογικής τεχνολογίας είναι το καλύτερο μακροπρόθεσμα για όλους.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας