Τέλος ζωής για τα ακουστικά 3.5 χιλ.; USB-C πλέον ως θύρα ακουστικών

usb-c-audio-specification-techblogcy
Κοινοποιήστε το

Η θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών δέχεται «επίθεση» το τελευταίο διάστημα, αφού γνωστοί κατασκευαστές smartphone όπως η Apple και η Motorola την έχουν εξαφανίσει από τα smartphone τους, την Intel να έχει προτείνει την κατάργηση της, ενώ όπως όλα δείχνουν, το ίδιο θα συμβεί μελλοντικά από τα περισσότερα smartphones της αγοράς και όχι μόνο.

Το USB Forum, δημοσίευσε τις πολυαναμενόμενες προδιαγραφές Audio Device Class 3.0, δίνοντας σε όλους τους κατασκευαστές τα απαραίτητα εφόδια για τη χρήση της θύρας USB-C ως θύρας ακουστικών, είτε αυτό αφορά κινητά τηλέφωνα είτε υπολογιστές ή άλλου είδους gadget.

Η χρήση της συγκεκριμένης θύρας, δίνει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να κατασκευάσουν πιο λεπτές συσκευές, καλύτερα προστατευμένες από το νερό, «έχοντας περισσότερο χώρο να ξεχωρίσουν με άλλες καινοτομίες». Εκτός από την υποστήριξη ψηφιακού ήχου, οι προδιαγραφές ήχου USB-C βελτιώνουν πρόσφατες παρόμοιες προσπάθειες με καλύτερη διαχείριση ενέργειας, χωρίς να επηρεάζεται η αυτονομία της συσκευής σε σχέση με το παρελθόν.

Διαβάστε επίσης  Canon EOS 80D – European DSLR Camera 2016-2017

Οι παραπάνω αλλαγές δε σημαίνει ότι κάθε εταιρεία θα αγκαλιάσει το νέο πρότυπο όμως πλέον οι προδιαγραφές του USB-C είναι πλέον διαθέσιμες για κάθε κατασκευαστή που σκέφτεται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή θύρα ακουστικών αλλά περίμενε την επίσημη υποστήριξη προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας