Η Apple είναι το νέο μέλος της κοινοπραξίας Wireless Power

apple-wireless-charging
Κοινοποιήστε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πριν λίγες μόλις ημέρες, μαθαίναμε με βάση τις αξιόπιστες πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo της KGI Securities, ότι στα σχέδια της Apple για τα επόμενα iPhone που θα παρουσιάσει φέτος, είναι η υποστήριξη ασύρματης φόρτισης.

Όμως η σημερινή εξέλιξη ίσως πλέον αποτελεί και την πλέον σημαντικότερη απόδειξη για τις προθέσεις της εταιρείας, αφού πλέον η Apple είναι επίσημο μέλος της Κοινοπραξίας Wireless Power, και δεσμεύεται για την ανάπτυξη του προτύπου ασύρματης φόρτισης Qi στο οποίο συμμετέχουν όλες οι εταιρείες που κυκλοφορούν συμβατές συσκευές και κυρίως smartphones. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται η Sony με αρκετά μοντέλα της σειράς Xperia αλλά και η Samsung κυρίως με τα Galaxy S6 και Galaxy S7. Άλλες εταιρείες που ξεχωρίζουν είναι οι LG, HTC, Qualcomm, Nokia, Philips, Huawei κ.α.

Διαβάστε επίσης  Τα αδιάβροχα Samsung Galaxy A3 / A5 / A7 (2017) είναι εδώ

Η Apple με επίσημη δήλωσή της επιβεβαιώνει την εμπλοκή της στην κοινοπραξία και «ως ενεργό μέλος δεσμεύεται για τη συμμετοχή αλλά και την συνεισφορά σε ιδέες σε μελλοντικά πρότυπα ασύρματης φόρτισης». Το Apple Watch αποτελεί μέχρι στιγμής το μοναδικό προϊόν της εταιρείας που χρησιμοποιεί ασύρματη φόρτιση από το 2015 και με βάση έρευνες, αυτή στηρίζεται στο πρότυπο της Qi χωρίς όμως να έχει υποβάλλει για έλεγχο λειτουργικότητας το όλο σύστημα.

Ωστόσο η κίνηση αυτή της Apple δεν αποτελεί εγγύηση στο ότι η εταιρεία θα ενσωματώσει τη σχετική τεχνολογία και στα iPhone, αν και είναι σαφές ότι η συμμετοχή της στην κοινοπραξία δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρείας.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας