Κατάργηση Roaming από MTN, Primetel, Cyta, στα μέσα Ιουνίου

Τι θα ισχύσει για συνδρομητές Cyta, ΜΤΝ και PrimeTel

Κοινοποιήστε το

Καταργούνται πλήρως οι λιανικές χρεώσεις περιαγωγής από τα μέσα Ιουνίου, δημιουργώντας έτσι νέα δεδομένα για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, τους καταναλωτές και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, ενώ θετικές προεκτάσεις αναμένεται να έχει και σε έναν από τους ισχυρούς κλάδους της κυπριακής οικονομίας, τον τουρισμό.

Ο ευρωπαϊκός κανονισμός Roaming Like at Home θα δώσει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να στέλνουν μηνύματα, να καλούν και να μεταφέρουν δεδομένα ανεξαρτήτως χώρας της ΕΕ που ταξιδεύουν, χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον χρεώσεις.

Το InBusinessNews επικοινώνησε με τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο (Cyta, ΜΤΝ και PrimeTel) και έθεσε ερωτήματα για το τι θα ισχύσει για τους συνδρομητές τους και ποιες χρεώσεις αναμένεται να επιβληθούν.

Τι αλλάζει με την κατάργηση του Roaming

Cyta

Οι πελάτες Προγραμμάτων Συμβολαίου και Προπληρωμένης soeasy της Cyta θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμά τους χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις, όταν ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ και Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Γιβραλτάρ και Μονακό.

Παράλληλα, η Cyta επισημαίνει ότι από την 1η Ιουνίου 2017, θα εφαρμοστούν αρκετές αλλαγές, με βασικότερες τις εξής:
•    Η χρέωση για πελάτες, που χρησιμοποιούν προγράμματα χωρίς συμπεριλαμβανόμενα λεπτά ομιλίας και μηνύματα SMS (Classic, Light, soeasy, MakeYourOwn), θα γίνεται πλέον με βάση το τοπικό τέλος €0,09/λεπτό (με ΦΠΑ).
•    Οι πελάτες με προγράμματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν λεπτά ομιλίας και μηνύματα SMS (RED, MakeYourOwn, soeasy plus), θα μπορούν πλέον να τα χρησιμοποιούν για κλήσεις και αποστολή SMS προς Κύπρο, προς τη χώρα που επισκέπτονται ή προς οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση, ενόσω παραμένουν εντός των συμπεριλαμβανόμενων λεπτών και SMS του προγράμματός τους.
•    Οι πελάτες με προγράμματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν όγκο Mobile Internet, θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον όγκο του προγράμματός τους στη χώρα που επισκέπτονται χωρίς επιπρόσθετη χρέωση, ενόσω παραμένουν εντός του συμπεριλαμβανόμενου όγκου του προγράμματός τους.
•    Όταν ο πελάτης βρίσκεται σε χώρα της ΕΕ, οι εισερχόμενες κλήσεις θα παρέχονται χωρίς χρέωση.
•    Η αποστολή μηνυμάτων MMS θα χρεώνεται με βάση τα τοπικά τέλη.
•    Προγράμματα με απεριόριστο περιεχόμενο υπηρεσιών διέπονται από πολιτική εύλογης χρήσης.
Οι πελάτες που έχουν ένα πρόγραμμα, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει περιεχόμενο, θα χρεώνονται με βάση τα τοπικά τέλη.

Διαβάστε επίσης  Μπαταρίες της LG θα χρησιμοποιεί η Samsung σε μελλοντικά της τηλέφωνα;

MTN

Με το «Roam Like At Home», οι συνδρομητές της ΜΤΝ Κύπρου σε πλάνα συμβολαίων και προπληρωμένης τηλεφωνίας (Ιδιώτες και Επιχειρήσεις), θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα υφιστάμενα πλάνα τους χωρίς επιπλέον χρέωση, όταν ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ και ΕΟΧ.

PrimeTel

H PrimeTel, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ζάχο, Marketing Manager της PrimeTel, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα κινητής τους, χωρίς επιπλέον κόστος όταν ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ και ΕΟΧ.

Τι θα ισχύσει για τους χρήστες με πακέτα unlimited


Cyta

Οι πελάτες με προγράμματα που συμπεριλαμβάνουν απεριόριστα λεπτά ομιλίας και μηνυμάτων SMS (RED 3, RED 4 & RED Family), θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμά τους στην ΕΕ, αλλά θα διέπονται από πολιτική εύλογης χρήσης. Όταν ξεπεραστούν τα όρια που θα τεθούν, τότε θα υπάρχει χρέωση €0,10 ανά λεπτό και €0,02 ανά μήνυμα SMS.

MTN

Οι συνδρομητές των πλάνων συμβολαίου 4G Smart Unlimited και 4G Smart Unlimited Plus θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πλάνα τους όπως ακριβώς και στην Κύπρο. Ο χρόνος ομιλίας και SMS που χρησιμοποιούνται, θα είναι απεριόριστος/α χωρίς επιπλέον χρέωση. Όσον αφορά όγκο δεδομένων θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον συμπεριλαμβανόμενο όγκο δεδομένων χωρίς επιπλέον χρέωση. Σε περίπτωση εξάντλησης του συμπεριλαμβανόμενου όγκου δεδομένων του συνδρομητή, θα ισχύουν οι τοπικές χρεώσεις του αντίστοιχου πλάνου.

Διαβάστε επίσης  Επίσημο το νέο LG G5 με μεταλλική αποσπώμενη κατασκευή, διπλή κάμερα 16mb, Ram 4GB, Snapdragon 820

PrimeTel

Οι συνδρομητές της PrimeTel Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα απεριόριστα λεπτά / SMS αλλά και τα ΜΒ (Megabytes) που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά τους σαν να είναι στην Κύπρο, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Χρεώσεις κλήσεων 

Για να γίνει πιο κατανοητή η χρέωση κλήσεων με την κατάργηση των τελών περιαγωγής, θέσαμε το ερώτημα για το πως θα γίνεται η χρέωση των κλήσεων για Κύπριο που επισκέπτεται την Ελλάδα. Δηλαδή, πως θα χρεώνεται η κλήση προς κινητά ή σταθερά τηλέφωνα της Κύπρου και πως θα γίνεται η χρέωση για κλήση προς κινητά ή σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα; Σε περίπτωση που δέχεται κλήσεις από Κύπρο ή άλλες χώρες της ΕΕ ποια θα είναι η χρέωση;

Cyta

Όταν ένας πελάτης βρίσκεται σε περιαγωγή στην ΕΕ, τότε για κλήσεις προς οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ θα χρεώνεται με βάση τοπικά τέλη, ανάλογα με το πρόγραμμα του πελάτη. Πελάτες που έχουν πρόγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνει λεπτά ομιλίας, τότε μπορούν να χρησιμοποιούν τα λεπτά από το πρόγραμμά τους, χωρίς πρόσθετη χρέωση. Για εισερχόμενες κλήσεις δεν θα υπάρχει χρέωση.

MTN

Οι συνδρομητές των πλάνων συμβολαίου τα οποία συμπεριλαμβάνουν λεπτά ομιλίας και SMS, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πλάνα τους όπως ακριβώς και στην Κύπρο για κλήσεις προς κινητά ή σταθερά τηλέφωνα της Κύπρου ή προς κινητά ή σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα χωρίς επιπλέον χρέωση.

Οι συνδρομητές των πλάνων συμβολαίου και των πλάνων προπληρωμένης τηλεφωνίας, τα οποία δεν διαθέτουν συμπεριλαμβανόμενα λεπτά ομιλίας και SMS, θα χρεώνονται με τις τοπικές χρεώσεις (Κύπρου) που ισχύουν για το αντίστοιχο πλάνο.

Σε περίπτωση που δέχεται κλήσεις από Κύπρο ή άλλες χώρες της ΕΕ δεν θα υπάρχει χρέωση.

PrimeTel

Όλοι οι νέοι και υφιστάμενοι συνδρομητές της PrimeTel  θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον ενσωματωμένο χρόνο ομιλίας, τα SMS και τα ΜΒ (Megabytes) που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα τους σαν να είναι στην Κύπρο, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση. Αντίστοιχα, για τα προγράμματα που δεν περιλαμβάνουν ενσωματωμένα λεπτά, SMS ή ΜΒ θα ισχύουν οι τοπικές χρεώσεις που ισχύουν και εντός Κύπρου, χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις. Τέλος, οι εισερχόμενες κλήσεις θα πραγματοποιούνται, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.

Τι θα ισχύσει όταν ο καταναλωτής υπερβεί το όριο του συμβολαίου

Cyta

Όταν οι πελάτες υπερβούν το περιεχόμενο που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα τους, τότε θα χρεώνονται με τα τέλη που φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα:

Πρόγραμμα

Εξερχόμενες κλήσεις εντός ΕΕ+

(ανά λεπτό)

Εισερχόμενες κλήσεις

Γραπτά μηνύματα

εντός ΕΕ+

Γραπτά μηνύματα

εκτός ΕΕ+

Mobile Internet

Μηνύματα

MMS

Classic & Light

€0,09

Δωρεάν

€0,0238

€0,045

€0,0373/ ΜΒ

– Μέχρι 30kB:  €0,2034

 – Άνω των 30kB: €0,2440

MakeYourOwn

€0,0678

Δωρεάν

€0,0207

€0,045

Θα ισχύουν τα υφιστάμενα τοπικά τέλη για αγορά επιπρόσθετου πακέτου μετά από την εξάντληση του πακέτου που περιλαμβάνει το πρόγραμμα

RED1

€0,07

Δωρεάν

€0,02

€0,045

RED2

€0,07

Δωρεάν

€0,02

€0,045

RED3

€0,07

Δωρεάν

€0,02

€0,045

RED4

€0,10

Δωρεάν

€0,02

€0,045

RED Family

€0,10

Δωρεάν

€0,02

€0,045

soeasy Classic & Freebies

€0,09

Δωρεάν

€0,0208

€0,045

€0,19

soeasy Plus

€0,09

Δωρεάν

€0,0208

€0,045

€0,19

MTN

Σε περίπτωση εξάντλησης των συμπεριλαμβανόμενων λεπτών ομιλίας και SMS τους, θα ισχύουν οι τοπικές χρεώσεις του εκάστοτε πλάνου.

PrimeTel

Μετά την κατανάλωση της ενσωματωμένης χρήσης που περιλαμβάνει το εκάστοτε συμβόλαιο, θα ισχύουν οι τοπικές χρεώσεις κλήσεων που ισχύουν και εντός Κύπρου.

Τι αλλάζει με τη μεταφορά δεδομένων

Cyta

Οι πελάτες θα μπορούν αν μεταφέρουν τον όγκο δεδομένων που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα τους, ενόσω βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ. Όταν ξεπεράσουν τον συμπεριλαμβανόμενο όγκο, τότε θα χρεώνονται με βάση τα τοπικά τέλη που ισχύουν για το κάθε πρόγραμμα. Πελάτες που δεν έχουν πρόγραμμα με συμπεριλαμβανόμενο όγκο, θα χρεώνονται με €0,0373/ ΜΒ.

ΜΤΝ

Οι συνδρομητές των πλάνων κινητής που συμπεριλαμβάνουν όγκο δεδομένων καθώς και των πλάνων Mobile Internet, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον συμπεριλαμβανόμενο όγκο δεδομένων τους χωρίς επιπλέον χρέωση. Σε περίπτωση εξάντλησης του συμπεριλαμβανόμενου όγκου δεδομένων του συνδρομητή, θα ισχύουν οι τοπικές χρεώσεις του αντίστοιχου πλάνου.

PrimeTel

H PrimeTel, θα προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα ΜΒ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα τους σαν να είναι στην Κύπρο, ενώ μετά την κατανάλωση της ενσωματωμένης χρήσης δεδομένων που περιλαμβάνει το εκάστοτε συμβόλαιο, θα ισχύουν οι τοπικές χρεώσεις δεδομένων που ισχύουν και εντός Κύπρου.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο. Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας