Τι δείχνει το smartphone σας για το χαρακτήρα σας;

Σύμφωνα με νέα πανεπιστημιακή έρευνα, οι χρήστες συσκευών της Apple τείνουν να είναι περισσότερο... επιφανειακοί σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν Android.

personality-smartphone
Κοινοποιήστε το

Πρόσφατη έρευνα των Πανεπιστημίων του Lincoln και του Lancaster, δείχνει ότι το smartphone μας αποτελεί… καθρέφτη της προσωπικότητάς μας, αλλά και ότι οι κάτοχοι iPhone έχουν την τάση να είναι περισσότερο επιφανειακοί.

Οι ερευνητές εξέτασαν 530 άτομα μέσα σε περίπου ένα χρόνο. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με τα συναισθήματά τους, αλλά και το πως αισθάνονται όσον αφορά στη φορητή τους συσκευή.

Διαβάστε επίσης  Σύνθλιψη ενός Galaxy S7 Edge με 400 τόννων υδραυλική πρέσα είναι εκπληκτικά δραματικό

Μεταξύ άλλων, από την μελέτη των στοιχείων προέκυψε ότι οι κάτοχοι τηλεφώνων της Apple ήταν στατιστικά νεότεροι και περισσότερο εξωστρεφείς, ενώ ήταν πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν το smartphone τους ως σύμβολο status. Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι τα iPhones είναι περισσότερο δημοφιλή στις γυναίκες, παρά στους άνδρες.

Αυτό που προκαλεί εν μέρει ανησυχία, είναι ότι οι χρήστες iPhone, παρατηρήθηκε ότι ήταν λιγότερο ειλικρινείς και λιγότερο μετριόφρονες, ενώ έτειναν να είναι περισσότερο συναισθηματικοί και επιφανειακοί.

Με λίγα λόγια δηλαδή, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο ότι οι περισσότερο ανασφαλείς άνθρωποι, έχουν την τάση να προτιμούν τα τηλέφωνα της Apple. Δεν μας φαίνεται παράξενο, όμως έτσι δεν συμβαίνει και με κάθε άλλο ακριβό και… φαντεζί προϊόν; Τα συμπεράσματα δικά σας!

  • Μπορείτε να βρείτε τη σχετική έρευνα εδώ.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας